Rīga tūrista- rokdarbnieka acīm


Divas dienas skatījos uz Rīgu it kā no malas. Mūsu galvaspilsētā viesojas divas somu kundzes, kuras mūs laipni pieņēma un apmācīja nedēļu garā Grundtvig fonda darba grupā šopavasar Somijā. Tagad pienāca mūsu kārta viņām parādīt Rīgu. Intereses, protams, specifiskas- rokdarbi, veikaliņi, kas saistīti ar to un vispār viss interesantais, ko mēs viņām piedāvājam! 

Arī es daudzās no šīm vietām biju pirmo reizi. Nāciet nelielā ekskursijā kopā ar mani! 

Sākumā apciemojām Pieneni.  Linu izstrādājumi, interesanti adīti sunīši un kaķīši, filcētie lācīši, kurus dienas gaitā redzēsim vairākkārtīgi un patīkama atmosfēra. 

Rozes bodē īsta paradīze Latvijas rokdarbnieku darbu cienītājiem... Priecājamies, ka mūsu vieses katrā no veikaliņiem arī kaut ko iegādājas, tātad arī mēs spējam viņas ar kaut ko pārsteigt! 

Tālāk dodamies uz veikalu Riija. Tajā ir daudz interesantu un kvalitatīvu lietu, bet, piedodiet man- es nespēju tur ilgi uzturēties. Pelēkā un vēl pelēkākā krāsa uz mani iedarbojas depresīvi. Neesmu ļoti liela spīguļu cienītāja, bet... diemžēl. Ļoti patika ziepītes ar dažādām piedevām, pat nespēju tās visas uzskaitīt. 

Arī Otru elpu apciemojām, lai parādītu, ka Latvijā nodarbojas arī ar labdarību, interesējas par reciklēšanu un samērā lēti organizē kursus sestdienās :).

Otrā dienā Irēna bija organizēju interesantu ieskatu profesionālajā izglītībā, jo apmeklējām Rīgas Dizaina un mākslas vidusskolu, kuru, starp citu, ir arī beidzis mans krustdēliņš, kurš tagad veiksmīgi studē Mākslas akadēmijā. 

Un tad devāmies arī ekskursijā pa Miera ielas radošajiem un interesantajiem veikaliņiem. Piemēram, interneta lietu veikals 20.gadsimts  priekš manis bija pilnīgs atklājums. Ja sanāk, noteikti tur iegriezieties. Tur var arī iznomāt tērpus dažādām tematiskām pagājušā gadsimta ballītēm un pasākumiem. 

Durvīs tieši pretī mīt telpaugu apmaiņas punkts Mājas svētība

Tad dodamies uz Buteljonu, kas atkal ir viena interesanta un forša vieta. No vecām pudelēm tiek veidoti dažādi praktiski priekšmeti- glāzes, trauciņi, svečturīši un pat lampas un pulksteņi. 

Tās rokdarbu bodītes, kurās mūsu vieses neglābjami iekrita un sapirkās pat nepieminu, nav vērts, tās jau tāpat visi zina! :) Ticiet vai ne, mēs apmeklējām pat fabrikas Lenta veikaliņu. Bet tā jau notiek, ja ciemos atbrauc īstenas rokdarbnieces! :) 

Ir jauki kādreiz pastaigāt pa dzimto pilsētu un paskatīties uz to ar svaigu skatu. Paldies Irēnai un Artai par idejām un pastaigu organizēšanu! 



Komentāri

Anda teica…
o, forši, tagad es zināšu, kur var dabūt "Beāti" - pagājušā gadā nopirku izstādē un man ļoti iepatikās šis "elitārais līdzeklis ādas kopšanai" :)
Guna teica…
Ai, ļoti jauks ieraksts! Es esmu pilnīgi pārliecināta, ka Rīgā ir ļoti daudz glītu un gaumīgu vietu un ka latvieši tiešām ir ļoti radoša tauta. =)
Anonīms teica…
Paldies Tev arī! ;) Gan vietas bija interesantas, gan arī laiks bija pasakains - īsts zelta rudens!
Anonīms teica…
nevienu no pieminētajām vietām nekad neesmu apmeklējusi, kas viss tik nenotiek tajā Rīdziņā, paldies par ieskatu
Irēna teica…
jā paldies par kompāniju, Tev arī Aija! Un šīs vakars bija lielisks noslēgums... tik ļoti žēl, ka Tu netiki...
Paldies par vērtīgām adresēm!
Aija Elliņa teica…
Paldies par pievienošanos sekotājos! :)