Svētdienas rītā smaržo māja...


... pie nosacījuma, ka tas, kurš atbildīgs par brokastīm, ir piecēlies nedaudz agrāk un ielicis cepeškrāsnī cepties kaut ko garšīgu :).

Šorīt cepu savu mūžveco un pārbaudīto biezpiena sacepumu, kura recepte ir arī publicēta blogā. Gribēju tikai pastāstīt, ka šī recepte labi pacieš dažādas izmaiņas un piedevas. Tātad šoreiz bija tā-

1) 4 olas,
2) 6 ēdamkarotes cukura,
3) 6 ēdamkarotes pilngraudu mannas (pirku Biotēkā),
4) kāda pusglāze ķirbja biezeņa,
5) 500 gr biezpiena,
6) naža gals sāls,
7) vaniļas cukurs,
8) rozīnes (vai melnās plūmes vai apelsīnu sukādes utt. utt.).

Visas sastāvdaļas sajauc un cepeškrāsnī iekšā!

Klāt ķīselis, vārīts no saldētām upenēm, smiltsēršķiem un dzērvenēm + ūdens + cukurs + kartupeļu milti.

Jauku un mierīgu un garšīgu svētdienas vakaru!





Komentāri

Irēna teica…
mmmm, vai tad kāds cits arī reizēm ko garšīgu taisa Tavā mājā:):) ?
Aija Elliņa teica…
Jā, Irēna!!! Reinis taisa, bet pārsvarā gan gaļas ēdienus! :)
Madara teica…
cik feins saldais. žēl ka tik vēlu vakarā ieraudzīju :( nepaspēšu pagatavot, ko paņemt rīt līdzi uz darbu. divas dienas nosvinējāmies meitai dzimeni un tagad ledusskapis tukšs izēst, bet rīt jau dežūra kolkā divas diennakis pēc kārtas :D pat nezinu ko uz ātro paķert līdzi :))))
sanita teica…
Aija, sakārdināji.....izskatās garšīgi, jāpamēģina:)
Aija Elliņa teica…
Madara, Sanita- vienkāršs un labs! :)
Inga teica…
Aija, Tu esi kārdinātāja! Man šķiet, ka jau reiz Tev ko līdzīgu teicu par Tavām receptēm:))))