Franču kūka ar neizrunājamu nosaukumu...


Fantastiski garšīgas kūkas recepti var atrast www.četrassezonas.lv  lapā. Te recepte ar visu stāstu un neizrunājamo nosaukumu :).  

Kūka īpaši garšos tiem, kam patīk valriekstu garša, jo receptē ir izmantoti tikai 50 grami kviešu miltu un 250 grami valriekstu. Ar riekstu smalcināšanu īpaši nepārcentieties, jo šoreiz tos samalu kafijas dzirnaviņās un kūka sanāca blīvāka pēc struktūras. Patika labāk variants, kad biju ne tik smalki sasmalcinājusi riekstus. 

Lai izdodas un garšo!



Komentāri

Īva teica…
Jā, es ar šito izcepu! :) Bija garšīga! Man vienīgi bik sita cauri olu garšu... Bet tas tikai man, pārējie ēda laizīdamies. :))
Anda teica…
Tas nosaukums ir pavisam vienkāršs :) "kūka ar valriekstiem"
Izskatās garšīga.
Aija Elliņa teica…
... šie francūži! :) Paldies, Anda :)
Aija Elliņa teica…
Īva, šī kūka laikam daudzus ''uzrunāja'', jo četrāssezonās arī diezgan komentāru no cilvēkiem, kas jau izmēģinājuši :)
andrasballe teica…
Iemēģināju šovakar Tavu kūku :) Ir garšīga un tiešām pavisam vienkārša gatavošana, tomēr pat liekot 200g cukura man likās trakoti salda, lai gan vispār labprāt ēdu saldu. Ja cepšu vēlreiz - noteikti ar mazāk cukuru + varbūt kādu krējumsiera pildījumu pa virsu vai vidū, lai mitrāks.. tad gan pieļauju, ka franču šarms un garša varētu būt pamainījusies :)
Aija Elliņa teica…
Jā, Andra, es jau vienmēr rēķinos, ka katrs var izmainīt cukura u.c. sastāvdaļu daudzumu, jo katrs jau savu garšas sajūtu pazīst vislabāk.

Pirmo reizi, kad cepu savā dzimšanas dienā, ēdām vēl siltu un ar aukstu saldējumu- arī variants! :)
andrasballe teica…
Jā, priekš manis vēl mazāk cukura, bet tā citādi recepte ļoti laba.. Man 7dien jāiet ciemos - tā vien domāju varbūt izcept līdzi kā našķi. :)
Sarkanā Biete teica…
Ai, ai, Aija - Tu gan esi kārdinātāja:)
Kā Tu tos valriekstus savādāk smalcināji, ja ne kafijas dzirnaviņās?
SiStro teica…
Man garšo valrieksti, tāpēc būs arī man jāizmēģina kūka! :)
Aija Elliņa teica…
Ilze, man ir tāda senlaicīga piesta ar riktīgu smagu metāla stampiņu ( nu tāda, kurā garšvielas var smalcināt), tad ar to arī padarbojos :)
Sintija, tur var arī tos cukurus dažādus likt- gan brūno, gan farīncukuru u.c.
Inese teica…
Mans dēls Matīss teica, ka tev nevis jākļūst par blogeri, bet jākļūst par pavāri!!! :):)
Kūka izcila un īstiem saldummīļiem saldāka par saldu... Mēs arī ēdām kopā ar saldējumu!!! Garšīga!!! :)
Aija Elliņa teica…
Inese, superīgi! Man prieks par to, ka sanāca un garšoja! :)