Siets paklājiņš. Otrs mēģinājums


Nu re, pirms laika Otrā elpā kopā ar Irēnu un Sandru mācījāmies siet paklājiņus. Darba gaitā sapratām, ka negribam siet paklāju par pamatu izmantojot celtniecības sietu, jo stiklašķiedra mums likās rokām nedraudzīga. 

Es gribēju nopirkt zaļu, plastmasas dārza sietu, bet to, diemžēl, pārdot tikai milzīgos ruļļos. 

Tad es nopirku pusmetru vannas paklājiņa. Tas izskatās šādi- 


Tie lielākie caurumiņi ir manis izgriezti. Ņēmu manikīra šķērītes un griezu lielākus caurumiņus paklājiņam. 

Sameklēju nevajadzīgus t-kreklus, pat viens trikotāžas palags ir reciklēts, sagriezu-


Un darbs var sākties.


Šobrīd esmu no katras malas 6 rindas sasējusi. Kristians man arī palīdz. Abi nolēmām, ka siesim no malām, jo nezinām, kad beigsies materiāli, lai sanāk kaut cik simetriski.

Kristians jau pat ir izdomājis, ka paklājiņš stāvēs ''jaunajā mājā pie vannas'' /vasarā pārvāksimies uz jaunu dzīvesvietu/ un tā nu tas vairs nav vienkārši paklājiņš, bet tāds kā tilts uz jaunu dzīvi  :)


... un visu jaunu lietu testētājs arī klāt 

Komentāri

Sandra Spu teica…
Ai, malacīte. Es nevaru saņemties otram mēģinājumam. Pussataisīto manu pirmo paklāju iemīļojis mans kaķis un zinu, ka viņš būtu pelnījis vienu pabeigtu paklāju, bet nav dūšas.
Aija Elliņa teica…
Sandra, šis kaut kā labi iet uz priekšu. Pozitīvi tas, ka pamats nejūk ārā, jebkurā brīdī pieej, pasien, tad padari ko citu :D
Madara teica…
man ar plānā šādu paklājiņu izmēģināt. :)
un sveicu ar jaunumie, viss kas notiek, notiek uz labu. vai ne?
es atkal maijā veikalu veru vaļā. tās tā, pa kluso pačukstēju :D
Aija Elliņa teica…
Madara, kolosāli, malacis.
Lai veicās :)
Diāna teica…
O, Madara, apsveicu!!! Intriģējoši.

Aija, jaunas mājas! Neturi sveci zem pūra!
Aija Elliņa teica…
Jā, Diāna, pārceļamies uz Rīgu, Torņkalnu. Šis projekts ''karājās gaisā'' jau gadiem ilgi, nolēmām to darīt tad, kad Kristians sāk iet pirmajā klasē, lai nebūtu jāsāk mācīties Salaspilī un tad jāmaina skolu, tad nu lai notiek lielas pārmaiņas un visas reizē...

Sadzīviski viss būs 100 reizes labāk, man kā saimniecei arī, bet emocionāli, protams, savā ziņā, nav tik viegli- arī pozitīvās pārmaiņas ir stresori, vai ne?
Irēna teica…
Skaisti! Varbūt vajag atstāt tādu viducīti-Murim kur ieritināties?? Jūs esat pacietīgi, malači!
Inese teica…
Kristians, jau protams, var plānot, kur stāvēs paklājiņš, bet paklājiņa īpašnieks jau ir acīmredzams :)))
Es arī tādu gribu sunītei sasiet, bet īsti nesaprotu, vai tie mezgli nespiedīs viņai sāniņus guļot? :D
Aija Elliņa teica…
Starp citu, Inese, Muris pašlaik jau kādu pusstundu guļ tieši uz jau sasietās daļas... un nesūdzas par mezgliņiem :D Domāju, ka tie mezgliņi pazūd zem tām audumu strēmelītēm
Madara teica…
un ir jau variants nesiet tos mezgliņus. ja ievelkot strēmeli labi turas, tad uz to masu domāju nevajadzētu līst un nākt ārā :)
Aija Elliņa teica…
Jā, arī variants, bet es iztaustīju to paklāju- tur n-tākajās kārtās ir tā trikotāža, pilnīgi nevar just mezglus nemaz :)
Sarkanā Biete teica…
Es vienmēr uz šitiem lupatu paklājiņiem noskatos ar kāru aci, bet man viss apraujās pie tās pamatnes sagādāšanas:( Man ļoti patīk Tavs krāsu salikums!
Un kādas te pārmaiņu vēsmas manāmas - laidīsiet prom no Salaspils?
Madara, gaidu ar nepacietību Tava veikala atvēršanos!
Hela teica…
Kā man patīk visādi tavi eksperimenti! Tas, ka sākts no malām, nozīmē to, ka neviens nezina, kāds tas būs galarezultātā! Varbūt ar dzeltenu vidu, kā puķe. :)
Apsveicu ar pārmaiņām. Jā, stresaini tas ir, bet tās jau ir labas pārmaiņas! Uz māju vai dzīvokli pārvācaties? Man šī ziņa ļoti patīk - viena radniecīga dvēsele (piedod, tādā kategorijā esmu tevi ierindojusi), būs tuvāk. :)))
Aija Elliņa teica…
Jā, jā, Ilzīt, tālāk no Tavas dzimtās pilsētas lielpilsētas virzienā :D

Hela, rezultāts pilnīgi neparedzams :D, jo šis paklājiņš ir ārkārtīgi ''rijīgs'', šīs krāsas noteikti nebūs vienīgās tajā.
Paldies par radniecīgo dvēseli, mani tas ļoti silda :)
Būsim dzīvoklī, bet 4 dzīvokļu mājiņā ar nelielu savu teritoriju un sētu apkārt- savu ķirbi un salātu būs, kur iestādīt :D
Madara teica…
ooo, tas ir galvenais ka tomēr būs kāda dober ar tomēr. jo es jau smoku savā dzūvoklī, un redzot Tavu dārzu, domāju ka būtu žēl tādu atstāt. bet ja jau būs kur izpausties .....
Anonīms teica…
nu ar jums un jūsu Murčiku vieni joki tik sanāk, bet paklājiņš būs jauks