Domājot par pusdienām


Šādu sacepumu varat uztaisīt, ja palikusi neapēsta dažas dienas veca maizīte. 

Sastāvdaļas-

1) dažas šķēles baltmaizes (manā gadījumā pašceptā kukurūzas maize ar linsēklām un ķirbju sēklām),
2) 4 olas,
3) aptuveni glāze piena,
4) puse no lielas paprikas,
5) kādi 10 ķirštomātiņi,
6) sāls, pipari, garšvielas (derēs Vidusjūras garšvielu maisījums),
7) pētersīļi,
8) siers vai vairāki sieri (pēc jūsu izvēles).

Daru tā- 

Sagriežu maizīti mazos gabaliņos un izlieku cepamajā pannā. Sagriežu papriku un uzberu pa virsu. Salieku arī tomātus. Kārtīgi pārkaisu ar svaigi saldētiem pētersīļiem (ņemiet svaigus, ja ir pieejami, protams).

Sakuļu olas ar pienu. Pievienoju sāli, svaigi maltus melnos piparus un garšvielas- derēs nedaudz raudenes, estragona, bazilika vai arī kāds gatavais Vidusjūras garšvielu maisījums. Pārleju pāri visām pārējām sastāvdaļām. Pārkaisu sarīvētu sieru un sakarsētā cepeškrāsnī iekšā!

Labu apetīti! 



Komentāri

Anonīms teica…
laikam varen garšīgi, malači par izdomu, laba saimniece.
Una teica…
Jā, maizes sacepumi dažnedažādās variācijās arī mūsmājās ir cieņā. Labs variants kā iztērēt apkaltušo maizi un visādus citādus pārpalikumus garšīgā veidā!
Inga teica…
Ļoti Kārdinoši! :)) un pats labākais, ka parasti jau visi šie produkti ir mājās, ja sakārojas - vienkārši jāpārrevidē ledusskapis:))))
Aija Elliņa teica…
Atklāti sakot, vakar pirmo reizi šādu uzcepu, pat nezinu, kādēļ man tas agrāk nebija ienācis prātā :)