Kūka ar bērnības dienu garšu
Kaut kā nesanāca man jums pastāstīt par kūku, kādu biju uzcepusi, ejot svinēt Lieldienas pie mammas un tēta.
Recepti ieraudzīju portālā draugiem.lv, to bija publicējusi Inese Dūdele. Paldies, Inese, forša kūkas recepte! :)
Sastāvdaļas-
1) 135 g auzu pārslas,
2) 105 g miltu,
3) 4 vai 5 olas,
4) 225 g cukura,
5) 4 vai 5 ēd.kar. verdoša ūdens.
6) krēmam- skābais krējums, pūdercukurs, saldētas zemenes, želatīns.
Gatavo tā-
Atdala olu baltumus no dzeltenumiem. Baltumus ar pusi no cukura sakuļ stingrās putās.
Dzeltenumus kuļ ar otru pusi cukura, pievienojot karstu ūdeni, līdz arī tie ir stingrās putās.
Auzu pārslas apgrauzdē uz karstas pannas. Olu dzeltenumus iecilā sakultajos baltumos. Šajā masā, nepārtraukti maisot, iejauc miltus, kas sajaukti ar auzu pārslām. Lej ar cepampapīru izklātā veidnē, liek iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī un cep 250 grādu temperatūrā.
Kad atdzisis, pārgriež uz pusēm un vidū un pa virsu smērē krēmu. Man krēms bija taisīts no skābā krējuma, sasmalcinātām saldētām (un atlaidinātām, protams) zemenēm, pūdercukura un želatīna. Proporcijas pēc saviem ieskatiem. Želatīnu lietoju Ruf firmas un tur viena paciņa paredzēta uz 500 ml želējamās masas.
Pa virsu pārkaisīju ar apgrauzdētām auzu pārslām, bet atšķirībā no tām, kas iekšā biskvītā, šīs grauzdēju, apcepot sviestā un ar cukura piedevu (ak, šī bērnības dienu garša).
Komentāri