Turku zirņu karijs


Rudens recepte. Piestāv šim gadalaikam.

Vajadzēs;
1) turku zirņus (iepriekš mērcētus un novārītus. Var no burciņas, bet par tiem neko nemāku teikt, tādus nepērku),
2) ķirbja biezeni (šogad to gatavoju tā- sagriežu ķirbi lielos gabalos, iztīrot sēklas, bet ne pārāk cītīgi... lieku cepeškrāsnī ar mizu uz leju un cepu, kamēr mīksts. Kad atdzisis sakuļu blenderī. Ja zināt, kur un kā ķirbis audzis, droši var blenderēt arī ar mizas daļām un dažām sēkliņām...),
3) sīpols, ķiploks, sāls pēc garšas,
4) karijs (man šoreiz Tikka massala garšviela),
5) krējums (vai saldais krējums),

Daru tā:
Kādā taukvielā pēc izvēles apcepu sasmalcinātu sīpolu un ķiploku (šoreiz bija klāt arī svaiga ingvera gabaliņš, arī sasmalcināts). Lieku klāt ķirbja biezeni, garšvielas, apmaisu, uzreiz klāt turku zirņus. Beigās visu pagaršoju, kas trūkst, pievienoju nedaudz krējumu vai saldo krējumu. Gatavs!


Lai labi garšo!

Ķeram tieši šī rudens garšu!




Komentāri

Sarkanā Biete teica…
Ņam, ņam, šitos varētu kilogramiem ēst:) Paldies par recepti. Es gan slinka, pērku jau gatavos turku zirņus.
Irēna teica…
Jā, šo es arī saņemšos un pamēģināšu
Aija Elliņa teica…
Man prieks, ka noderēs! :)