No putras
''Mammu, mēs gribam putru, lūdzu vari uzvārīt?''
''Jā, protams!''
...
''Mammu, es vairāk negribu...''
''Nu, protams, es jau zināju ka tā būs, priekš kam es vārīju... bla bla bla''. Pazīstama situācija? Bet- stop, pēdējo tirādi atceļam un nopriecājamies, ka mums ir radies tāds veselīgs un labs izejmateriāls kādam garšīgam ēdienam.
Par pankūkām vispār nerunāsim- vienkāršāks par vienkāršu. Pievienojam putrai oliņu, rīsu miltus (vai kādus citus pēc izvēles), garšvielas, lai māja smaržo (kanēli, anīsu?), cepam un pankūkas gatavas!
Šīm pankūkām pamatā kvinojas pārslu putra.
Bet vakar, par bāzi izmantojot prosas pārslu putru, izcepu sāļos kēksiņus.
Vajadzēs-
1) ~ 1 glāzi un vēl 2/3 glāzes putras,
2) ~ 2/3 glāzes zirņu miltu,
3) ~ 2/3 glāzes griķu miltu,
4) 1 olu,
5) smalcinātājā samalti saulē kaltētus tomātus eļļā un pāris ķiploka daiviņas.
6) sāli un cukuru pēc garšas (ja nepieciešams),
7) šķipsnu sodas.
Daru tā-
Sajaucu visas sastāvdaļas, lieku kēksu formiņās un tās iepriekš līdz 200 grādiem sakarsētā cepeškrāsnī iekšā! Kad paliek viegli zeltaini brūnas, našķis gatavs!
Gan pankūkas, gan kēksiņi ir bez glutēna. Bet, protams, ir iespējams variēt gan dažādas putras, gan pievienotos miltus.
Komentāri
Paldies, ka pievienojies mana bloga lasītāju lokam, ceru, ka tev būs interesanti un darīsi to ar prieku!