Kabaču un ābola maize


Turpinot meklēt garšīgu bezglutēna maižu receptes, te viena, kuras sastāvā ir gan kabacis, gan ābols. Oriģinālā recepte šeit.

Mana variācija šāda- vajadzēs

1) 2 olas,
2) pāris ēdamkarotes brūnā cukura,
3) 1/4 tasi olīveļļas,
4) 1/2 tējkaroti jūras sāls,
5) 1 tējkaroti kanēļa,
6) 1/2 tējkaroti muskatrieksta,
7) šķipsnu koriandra sēkliņu (kaltētu, samaltu),
8) 1 tējkaroti cepamā pulvera,
9) 1 tējkaroti sodas,
10) 1 tējkaroti ksantāna sveķu (pērku šeit),

11) 1/2 tasi brūno rīsu miltu,
12) 1/2 tasi prosas miltu (samaļu prosas pārslas kafijas dzirnaviņās),
13) 1/2 tasi kukurūzas cieti,
14) 1 kabaci (nomizotu sarīvētu, mazliet nospiestu no liekā ūdens),
15) palielu ābolu (nomizotu, sarīvētu).

Daru tā-

Uzsildu cepeškrāsni līdz 200 grādiem. Sajaucu sastāvdaļas no 1) līdz 10), pievienoju sastāvdaļas no 11) līdz 15).

Lieku maizes formā, kas izklāta ar cepamo papīru un cepeškrāsnī iekšā! Cepu līdz māja sāk smaržot pēc garšvielām un maize ieguvusi brūnu garoziņu.




Ēdu ar svaigo sieru un redīsu dīgstiem. Vai ar visām citām sastāvdaļām, ko liek uz maizes. Lai izdodas! 



Komentāri

Anita teica…
Aija, šī izskatās ļoti laba, ļoti! Saki lūdzu, kanēli ļoti var just? Un vēl- oriģinālajā receptē liekas, ka viņai tā maize gar malu nav izcepusies, Tava bez problēmām izcepās? Jo es jūtu, ka tie laiki ir stipri lielāki, kā parastai maizes, jāpiešaujas. Ak, jā- un kabacis, kabacis kāda izmēra? Mazie turku no Rimi?
Anonīms teica…
ai, ai, man arī gribētos
bitīte
Aija Elliņa teica…
Jā, Anita, mazie turku no Rimi, citreiz droši vien pamēģināšu arī to cukini, kas receptē, bet nu šis konkrēti bija mājā. Izcepās bez problēmām, no jēlām vietām ne miņas. Tik to cepšanas laiku patiešām nevaru pateikt... ja sāk smaržot un paliek zeltaini brūns, tad parasti spriežu, ka ir gatavs. Nu ieduru kociņu, protams arī. kanēli ne pārāk var just... ja nepatīk, var jau nelikt, piemēram, tas koriandrs ir pilnīgi mana pašdarbība, citreiz varbūt pielikšu kaltētu maltu ingveru... Vispār man ļoti patīk, ka šajās maizēs nav tik traki jāpieturas pie receptēm... vismaz man tā šķiet.
Anita teica…
ļoti labi, paldies, šo cepšu noteikti. Kanēlis man patīk, es vnk brīnījos, kā kanēlis ar redīsu dīgstiem kopā iet:)
Aija Elliņa teica…
... es varu arī kotleti ar rozīnēm :D... joks. Mana maize nav salda, tāpēc tas kanēlis te "darbojas" savādāk.