Kā es meklēju 3 D zīmējumu...

Nu jā... ja jau iegadās pa kādai brīvdienai un bērni arī  sporta nometnē, tad nu jāatpūšas kārtīgi! Bet tas nozīmē, ka jābēg gan no  mājas prom, savādāk sākšu atkal kaut ko kārtot, šķirot... un diena pagalam. 

Izdomāju, ka braukšu uz Mežaparku. Tur, kā parasti, Rīgas Zoo apmeklējums un katru reizi atliktais mērķis- atrast 3 D zīmējumu uz asfalta. Jā, ir mums Rīgā tāds... un kā šodien izrādījās tie ir pat veseli divi! 

Lūk, jaunākais no tiem-


Un pirmais tapušais (diemžēl gaismu un ēnu spēles šodien bija galīgi nepateicīgas, lai taisītu brieža foto, tādēļ izmantošu bildi no tīmekļa, autors Kaspars Garda)- 


Es domāju, ka šis ir interesants apskates objekts jebkuram vietējam iedzīvotājam un arī tūristam, paldies ''Latvijas mežiem'' par to! Bet, cilvēki mīļie,  vai tad nevar uzlikt kādu norādi, kur šo ielu mākslas darbu meklēt? Atcerējos, ka tas ir Lielās estrādes rajonā. Sāku meklēt internetā, tas, nezinu kādēļ, nebija pieejams... atlika ''zvans draugam'' ar lūgumu sameklēt tīmeklī, kurā virzienā man jādodas, lai viss gājiens nebūtu veltīgs! 

Nu tad lūk- ir jāatrod Mežaparka Lielo estrādi un tad jādodas tālāk, sekojot norādei- Jaunlaulāto kalniņš. Norādes ir vesels lērums, pilns stabs piekārts, bet ne vārda par šiem 3 D zīmējumiem. 

Te, pie Jaunlaulāto kalniņa atrodama arī  pamācība, kā tos labāk iemūžināt foto. 



Komentāri

Anonīms teica…
nu redzi, atkal kaut kas jauns, es par tādu nebiju dzirdējusi un nesaprotu kā tas iespejams. PALDIES BLOGERE!
Aija Elliņa teica…
Lūdzu, aizbrauc kādreiz un apskaties! :)
Sigita teica…
Izstaigājot Mežaparku krustu šķērsu, kādā brīdī gadīsies uzskriet virsū!:D
Es it kā dzīvoju tik tuvu, bet 3D dabā ieraudzīju tikai šogad, vien mēnesi agrāk par Tevi, Aija:)
Aija Elliņa teica…
Nu redzi, Sigita, es tak saku, nav kaut kas kārtībā ar to informāciju! :)
Sixspārne teica…
Paldies par šo ziņu! Būs jābrauc jaunāko zīmējumu lūkot dabā! :)
Aija Elliņa teica…
Noteikti, Sixspārne! :)
Sigita teica…
Aija, ar informāciju viss ok, jo atceros, ka mediji par to rakstīja, vien es kādus gadus 3 nebiju Mežaparkā:) Un šogad, protams, atmiņā bija tie 3D, bet kurš nu vairs atceras, kur tieši:D Speciāli meklēti netika, taču atradās! Man gan liekas, ka tikai bildēs tas smukums atklājas, ne dzīvē... bet tas tikai mans subjektīvais:)
Aija Elliņa teica…
Jā, Sigita, tā ir, dzīvē nekāds dižais 3 D nav, ir tikai liels zīmējums :)