Lauku pupu salāti
Protams, ka šīs ir tās pašas cūku pupas, par ko būs runa šajā receptē, bet man kaut kā speciāli gribas nojaukt jau raksta nosaukuma līmenī (vismaz savas) nemainīgās asociācijas un atmiņas par cūku pupu ēšanu bērnībā- uz galda māla bļoda pilna ar vārītām cūku pupām, blakus kaudze ar mizām... nē, tas neatbilda ne maniem kulināriem ne estētiskiem priekšstatiem par garšīgu ēdienu :) :).
Mazliet parosoties virtuvē cūku pupas var pārvērst ekskluzīvā delikatesē!
Vajadzēs (salātiem 4 personām)-
1) ~ 2 kg cūku pupas (nemizotas, ar pākstīm),
2) sauju grauzdētu ķirbja sēkliņu,
3) zaļo lapu salātus (daudzums pēc izvēles),
4) sieru Džiugas Piquant.
Visas sastāvdaļas ir variējamas. Lietojiet gan citus zaļos salātus, gan citas sēkliņas un sieru, katru reizi būs pilnīgi savādāki salāti!
Daru tā-
Izlobu no pākstīm pupas. Apleju tās ar verdošu ūdeni. Dažas minūtes paturu. Apleju ar aukstu ūdeni, kad tās ir paņemamas rokā, nolobu miziņas. To izdarīt ir viegli un ar rokām, nekādas palīgierīces nav nepieciešamas.
Lieku pupas sālsūdenī un vāru, kamēr gatavas. Tas nebūs ilgi, varbūt minūtes 10? Nomazgātām un nosusinātām salātu lapām pievienoju pupas, ķirbja sēkliņas un pa virsu plānās šķēlītēs sagrieztu cieto sieru. Visvieglāk to sagriezt, lietojot dārzeņu mizotāju, ja nu jums mājās nav kāds speciāls siera nazis. Pēc garšas var pārkaisīt ar sāli, pipariem.
Arī eļļu un etiķu variācijas tagad ir tik lielas, ka lietojiet ar šiem salātiem to, kas visvairāk iecienīts.
Tā, kā es pāris dienas atpakaļ dāvanā saņēmu 6 pudeles ar dažādām Floriol eļļām, tad izmēģinājām salātus ar tām.
Salāti gatavi!
Lai garšo!
Komentāri