Vai pieradinātā daba?


Man ir tērps, kas labi izskatās, bet kurā slikti jūtos. Man ir apģērbs, kurā jūtos brīnišķīgi, bet izskatos briesmīgi. Man ir kleita, kuru ne reizi neesmu uzvilkusi, bet tā ir tik skaista, ka ārā nekad to nemetīšu... Ak, cik tas viss sarežģīti un skaisti vienlaikus! :) 

Un tad vēl ir tādi tērpi, kas ik pa laikam uzrodas Dekoratīvās mākslas un dizaina muzejā- modes vēsturnieka Aleksandra Vasiļjeva vākti un loloti. '''Pieradinātā daba'' ir jau astotā izstāde, ko mums atvedis Vasiļjevs. Ekspozīcijā atlasīti 100 līdz šim vēl neredzēti tērpi un vairāk nekā 300 aksesuāri. Tie sakārtoti tematiskos blokos- mežs, dārzs, jūra, okeāns, džungļi, savanna un eksotika. 

Nezinu, vai cilvēks ir pieradinājis dabu, ieaužot  audumos ziedus un greznojot savus tērpus ar strausa spalvām... taču iedvesmojies no dabas, viņš ir pilnīgi noteikti! Dažu tērpu uzlūkojot jādomā, ka cilvēkam ir bijis jāstrādā kā bitītei vai jābūt čaklam kā skudrai, lai īstenotu savas ieceres dzīvē- par to liecina gan visur klātesošie rokas izšuvumi, pērlīšu rokassomiņas, cepurītes kā ziedu kalni un vēl un vēl... 



Bet, kad acis nogurušas no apkārt esošā raibuma, tad dažbrīd iezogas doma, ka ''mazāk ir vairāk'' :)



Izstāde skatāma Dekoratīvās mākslas un dizaina muzejā Skārņu ielā 10/20 līdz 16.oktobrim! Nenokavē, laiks skrien ātri! :) 




Komentāri

RitaGri teica…
Paldies par ieskatu izstādē! Šī varētu būt interesanta. Plānoju doties uz Rīgu, varbūt izdosies iekļaut "programmā".
Aija Elliņa teica…
Jā, RitaGri, noteikti aizej! Man liekas, ka katram, kas kaut ko dara ar savām rokām ir īpaši interesanti novērtēt meistaru darbus, kas veidojuši visus šos tērpus un aksesuārus... Apbrīnojami!
Anonīms teica…
vienvārdsakot, PALDIES par ieskatu kārtējā skaistumā, cilvēks ir apbrinojams ar savu velmi darboties un izdomu. Noteikti jaredz un jaizbauda.
Andris teica…
Pa skaisto ! Izcili ! Burvīgi !
SiStro teica…
Paldies par info!
Kādu laiku iepriekš, pēc Tava apbrīnojamā ieraksta par līdzīgu izstādi, devos apskatīt - iedvesmojoši!