Opim Jānim 100


Šodien, 26.februārī, ir gaidāms saules aptumsums, kuru mūsu platuma grādos gan nevarēs redzēt, bet lasīju, ka šajā laikā jāievēro mērenība it visā, jāmeditē un var pārdomāt savas dzimtas vēsturi... Atbilstošs brīdis, lai atcerētos manu opīti Jāni Zundi, kam šodien ir dzimšanas diena un ja vien viņš būtu starp mums, viņam apritētu apaļi 100 gadi! 

Ļoti bieži mani nokaitina dažādi eksaltēti paziņojumi kā: ''tikai mana mamma prata uzvārīt visgaršīgāko zupu'' vai ''mana vecmāmiņa sālīja visgaršīgākos gurķus'' :)... manī tas rada vieglu drebuli :).  

Tādēļ teikšu, ka mans opis bija parasts cilvēks, gan ar savām vājībām, gan ar labajām īpašībām. Grūtu bērnību, kas, iespējams, viņu padarīja par tādu cilvēku, kāds viņš bija- atbildīgs, strādīgs, apķērīgs, gādīgs, mīlošs. Viņš bija ļoti muzikāls, un man, kas beigusi mūzikas vidusskolu, nav saprotams, kā, paņemot rokās daudzus instrumentus, pēc pusstundas jau var uz tiem atskaņot vienkāršu melodiju... Opītis mani ļoti mīlēja un es to jutu. Arī viņš, kādā noteiktā laika posmā,  manā bērnībā, noteikti bija svarīgākais cilvēks manā dzīvē... 

Jāni Zunde, jūtu Tavu klātbūtni savā dzīvē ļoti bieži, paldies par visu! 

Novēlu katram bērnam... vismaz vienu foršu opīti! :) 


Komentāri

Anonīms teica…
paldies meitiņ, Jānis Zunde ir mans tēvs un , jo vairāk gadu paiet kopš viņa vairs nav, jo vairāk atceros un novērtēju to kāds viņš bija labs, gudrs, gādīgs, strādīgs, mīlošš un uzmanigs un iecietīgs, cilvēks, kam bija grūta bērnība, jo 9 gadu vecumā jau nomira tēvs, bet tas deva viņam tādu rūdījumu, kas noderēja visā dzīvē. Paldies manam tēvam par to labo , ko viņš man ir iemācījis un vienmēr ir bijis galvenais balsts un piemērs. Paldies, ka viņš daudz laba ir iemācījis arī mūsu meitiņai un māsas dēlam , kā arī palidzējis audzināsanā un sagatavojis skolai.
Mūžīgā piemiņā tu esi mūsu sirdīs.
Ilze teica…
Skaisti, patiesi un no sirds!