Dendroloģiskajā parkā ''Lazdukalni''


Pateicoties kādam Sigitas no http://saditadi.blogspot.com komentāram, šodien pabijām Pārogres dendroloģiskajā parkā ''Lazdukalni'', sauktā arī par Špakovsku parku. Pirms tam par šādu vietu nebiju dzirdējusi. 

Kā varam uzzināt internetā: ''Iecere izkopt meža teritoriju Ogrē un izveidot to par parku radās 1975. gadā. Galvenais priekšnosacījums ieceres realizācijai bija teritorijas unikālais reljefs — pakalni, ielejas un kalnā esošais dīķis.... Parka izveide sākās ar brīdi, kad neliela entuziastu grupa — Jānis Špakovskis, Jānis Polis un Benita Špakovska — saņēma atļauju sabiedriskā kārtā izkopt 6,4 ha lielo meža teritoriju. Paralēli tīrīšanas un kopšanas darbiem J. Špakovskis uzsāka arī koku stādīšanu izkoptajā teritorijā, izvēloties galvenokārt vērtīgu sugu kokus — ozolus, sarkanos ozolus, skābaržus, valriekstus, Marejas priedes u.c. Konsultācijas un padomus parka veidošanā sniedza dendrologi Aija Kaškure un profesors, bioloģijas zinātņu doktors Raimonds Cinovskis... '' 



Parkā ir skaisti, it sevišķi šajā gadalaikā- viss zied.  Pastaigu pavada putnu dziesmas. Laimējas pat vairākkārt dzirdēt dzeguzi. 






Dīķis, skatu tornis, purva un meža takas,  akacis- katrā vietā sava burvība! 











Jauku pastaigu arī jums! 


Komentāri

Sigita teica…
Ieraugot tikai virsrakstu, es atcerējos mūsu komentāru apmaiņu un nodomāju: re, Aija solījumus pilda! ;)
Izskatās labi. Ceru, ka arī pati kādreiz tur nokļūšu. :)
Aija Elliņa teica…
Sigita, noteikti vajag aizbraukt! Un droši vien, ka katrā gadalaikā būs savs jaukums! Paldies Tev par to komentāru, kurā pieminēji šo vietu! :)
Anonīms teica…
nu taisni vai gribās skriet uz to pusi, tepat blakus un neko nezinām, ka ir tādi unikāli cilvēki, kas to padara un tādi, kas apskatās un padalās savos iespaidos. PALDIES par kārtējo ekskursiju.