Turku jogurta un zefīra saldais ēdiens
Vajadzēs-
1) zefīru (man- ''Laimas'' melleņu zefīrs, cik ēdāju, tik zefīru),
2) turku jogurtu,
3) sauju upenes,
4) čerešņas ķiršus rotāšanai,
5) melno, rūgto šokolādi, sasmalcinātu,
6) vafelīti rotāšanai.
Dara tā-
Upenes sasmalcina virtuves smalcinātājā un no iegūtās masas caur smalku sietiņu izspiež sulu (sanāk kārtīga biezsula). To pievieno grieķu jogurtam. Ja garša liekas pārāk skāba, tad pievieno pāris karotes brūnā cukura. Sagriež zefīrus mazākos gabaliņos un pievieno jogurta masai. Liek ledusskapī.
Ķiršus nomazgā, izņem kauliņus. Sasmalcina šokolādi. Es to daru ar dārzeņu mizojamo nazi.
Liek saldā trauciņos: jogurta-zefīra masu, rotā ar ķiršiem, šokolādi un vafeles trubiņu.
Lai labi garšo!
Komentāri