Vienkārša kūciņa ar skābā krējuma krēmu


Kūciņas pamatrecepte- sena kā pasaule, sastāvdaļu tajā maz un gatavošana vienkārša. Ārkārtīgi ērti lietojama, ja grib griezt vairākās ripās un pievienot dažādus pildījumus starp kūkas kārtām. Variējama garšvielu, pievienoto krēmu  un krāsas ziņā- var piebērt kakao un tad būs brūna kūka! 

Vajadzēs-

1) 4 olas,
2) glāzi cukura, šķipsnu sāls, 
3) glāzi kviešu miltu,
4) tējkaroti cepamā pulvera. 

Krēmam-
1) ~ glāzi skābā krējuma,
2) cukuru pēc garšas.

Daru tā-
Virtuves kombainā ieberu visas sastāvdaļas, izņemot krēmam domātās, un ar putotāju kārtīgi sakuļu. Mīkla sanāk vijīga, viendabīga, ne pārāk bieza. 

Iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī cepu, kamēr, kūkā iedurts kociņš, paliek sauss. 

Sajaucu skābo krējumu un pāris tējkarotēm cukura. Bet tas ir gaumes jautājums, kūka ir salda, mums patīk skābāks pildījums. 

Kad kūciņa izcepusies un atdzisusi, var to pārgriezt gareniski uz pusēm ( vai vairākās daļās) un starp kārtām ieziest krēmu- skābu krājumu, ābolu džemu ar garšvielām, pa virsu likt krējumu, mango sīrupā un rīvētu šokolādi .  Tad tā sanāk šāda-



Bet es daru arī savādāk- konditorejas maisiņā ar uzgali ielieku krēmu un kūkai no virspuses daudzās vietās iespiežu to (ideju nošpikoju veikalā Il Gusto Italiano, kas atrodas mazā Nometņu ielā 28), tur ir līdzīgas kūciņas ar šāda veida pildījumu. Pārkaisu ar pūdercukuru. 

Viegli, ātri, saldi... Ziemassvētki nāk! 



Komentāri

Vija teica…
Domāju šis riktīgi labs!!!