Veģetārs... biezenis


Ārkārtīgi grūti piemeklēt precīzu nosaukumu- veģetāra pastēte vai viltus humuss. Saukšu labāk par biezeni. Ēdams ar maizīti (liekas, ka visgaršīgāk ar lavašu) vai klāt pie kaut kā- kā piedeva.

Vajadzēs (sastāvdaļu daudzums (kā vienmēr) viegli variējams)-
1) zaļās lēcas,
2) dažus burkānus,
3) svaigi spiestu citrona sulu,
4) tahini pastu,
5) olīveļļu,
6) pāris ķiploka daiviņas,
7) garšvielas pēc izvēles,
8) garšu varat dažādot ar kaltētiem tomātiem vai olīvām vai jebko citu, kas  iet pie sirds.

Daru tā-
Katliņā, ūdenī vāru lēcas un notīrītus, gabaliņos sagrieztus burkānus, kamēr burkāni mīksti.  Nedaudz atdzesēju, pievienoju visas sastāvdaļas, izņemot tahini pastu, olīveļļu un citrona sulu. Sastāvdaļas izlaižu caur gaļas mašīnu 2 reizes (var smalcināt virtuves kombainā vai kā savādāk). Kad esmu apmierināta ar biezenīša struktūru 😊, maisot pievienoju citrona sulu un tahini pastu pēc garšas, kā arī olīveļļu, lai biezenis iegūst tādu kā vijīgumu. No garšvielām lietoju sāli, sauso adžiku un gruzīnu garšvielu maisījumu.  

Lai labi garšo! 


Komentāri