Šīs vasaras krāsu terapija


Man nepieciešama  aizraušanās, izaicinājums. 

Kad bērni paaugas, saproti, ka ir tik daudz interesantu lietu, kurām nav sanācis laika, uzmanības. Varbūt kaut ko izaudzēt? Draudzene iedrošina, iedod tomātu sēkliņas. Katru šķirni, pa piecām sēkliņām, satītām atsevišķi, katrai nosaukums pievienots... Ķeros klāt, izaudzēju stādus. Pati! Lepna bez gala. Siltumnīca pagalam veca, būvēta, kad mazākais bērns bija bēbis ratiņos. Saku vīram- šis gads būs eksperimentāls. Ja kaut ko izaudzēšu,  būs jātaisa jaunu siltumnīcu ...


Draudzene saka- sēj vairāk, mazākos stādus izmetīsi! Nē, es nevaru. Visi, kas izauguši nonāk siltumnīcā. Kad saprotu, ka augu tur ir par daudz... audzēju tik tālāk un priecājos, laužu lapas un retinu uz nebēdu. Kāds gudrinieks saka, ka zemi ir ļoti jāsagatavo siltumnīcā, ka, iespējams, saules te būs par maz un vispār džungļi saauguši... bet es esmu diezgan nedzirdīga šādos jautājumos. Tik turpinu savu! 

Sanāk man īsta darba un krāsu terapija. Kā rakstīts uz kāda t-krekla- Gardening is Cheaper Than Therapy and you get tomatoes!... Krāsas un formas pārsteidz, sarīkoju tiem (tomātiem) pat pa fotosesijai... 


Te arī neliels pārstrādes rezultāts. Gribu bērnības garšu. Taisu tomātus želejā. Pēc šīs receptes. Viss izdodas un garšo kā senāk. Patīk opcija pievienot želatīnu tieši burciņā, nekausējot to pirms tam. Tas ļauj  gatavot kaut vienu burciņu. Šķirņu dažādība burciņu saturu padara vizuāli daudzveidīgāku. 



Lai mums visiem brīnišķīgs rudens un veiksmīgs jaunais mācību gads! Lai nenogurstam mācīties ko jaunu. Kaut vai- izaudzēt tomātus! 


Komentāri

Irēna teica…
malace! Tev ir arī 2. veida terapija-"Crafting is the best therapie" :)