Ķirbja krēmzupa

 

Neesmu nekāda pieredzējusī ķirbju audzētāja, bet tomēr- daži šogad izauga. Pie kam, joprojām eksperimentējot ar to, kā ir labāk, ērtāk un parocīgāk man. Šogad ķirbji auga vecā ķerrā. 


Sezonas beigās man bija jauks ''astoņkājis'' ar atvasēm visos virzienos. 

Tā kā raža ir jādala ar vietējo vīngliemežu un kailgliemežu koloniju, tad kāds no ķirbjiem bija tik ļoti apgrauzts, ka tika ātri realizēts, jo ar ar cietušu mizu, tas nav nekāds ilgais stāvētājs pagrabā. 

Vajadzēs (krēmzupas sastāvdaļas katru reizi tiek variētas)-

1) ķirbi (šķirni, diemžēl nezinu- samērā neliels,  intensīvi oranžā krāsā),

2) dažus tomātus,

3) nelielu sauju rīsus,

4) mazliet sarkanās lēcas,

5) grauzdētus sīpolus,

6) buljonu (man iepriekš vārīts, sasaldēts, var ūdeni un buljona kubiņu, pēc katra ieskatiem),

7) garšvielas,

8) saldo krējumu.

Daru tā-

Dārzeņus notīru, sagriežu. Praktiski visas sastāvdaļas lieku katlā un vāru, līdz ķirbis mīksts. 

Pievienoju saldo krējumu un  sakuļu virtuves kombaina blenderī. Ēdam ar apceptām bekona šķēlītēm un grauzdiņiem.

Gliemeža ģimenei atņemtā zupa ir gatava!

Lai labi garšo! 




Komentāri