Ugunskura zupa- sirdij, dvēselei un vakariņām

Tik ļoti nepatīk tās lietas, kuras gribu darīt, it kā plānoju, bet visu laiku atlieku un atlieku... Šoreiz bija savādāk- draugi atbrauc ciemos, viss ir sagādāts, vārīsim zupu ugunskurā. 

Kas mums ir- kauli buljonam, žāvētas ribiņas, daži kartupeļi un burkāni, sīpols, tomātu pasta, olīves, sāls, sausā adžika un garšvielu maisījums, saukts par Šazinas mix. 


Sākumā kurinām ugunskuru. Katlā, eļļā apcepam sasmalcinātu sīpolu un kauliņus (kuriem klāt arī gaļa, protams). Lejam katlā ūdeni un mierīgā garā vārām buljonu. Kad kauli jau labi laiku vārījušies, pievienojam žāvētās ribiņas. Atkal labu laiku ļaujam visam vārīties. 

Tad pievienojam sagrieztus kartupeļu un burkānus. Paralēli- silts vakars, jaukas sarunas, glāze vīna... 


Pievienojam tomātu pastu, garšvielas, olīves. 




Šī vakara atslēgasvārdi- miers, nesteidzīgums, sarunas, atmiņas... viss, kas tik ļoti trūkst ikdienas steigā. 


Zupa gatava! Vārīsim vēl!








Komentāri