Brokastu pārslas pašu rokām

Dažādām krīzēm un dižķibelēm cauri ejot, ievēroju, ka vairāk gribas būt mājās, būt vērīgākai pret sevi un tuviniekiem, lutināt tos. Bet ne ar lētiem lutināšanas veidiem, tieši otrādi- biežāk būt kopā, vairāk sarunāties, ēst mājās gatavotu ēdienu. 

Jau agrāk pati gatavoju brokastu granolu. Tagad esmu atsākusi. Ieguvumi vairāki- zini, ko liec iekšā (vislabākā šeit ir iespēja samazināt cukura daudzumu), garšu variācijas- neizsmeļamas. Veikalā granolas ir samērā dārgas un mazā iepakojumā. Šo var sagatavot lētāk un ilgākam laikam. 

Sagatavot gardas brokastis ir pavisam viegli- ņemu pilngraudu auzu pārslas, ābolu biezeni (šoreiz ērkšķogu želeju, sajauktu ar ābolu sulu), kokosriekstu skaidiņas, medu, cukuru (pēc izvēles, es iztieku bez), indijas riekstus, rozīnes, kanēli. 


Auzu pārslas sajauc, saberž ar ābolu biezeni, tā, lai biezenis iesūcas tajās, pievieno visas pārējās sastāvdaļas, izņemot rozīnes, tās pievienošu, kad granola būs gatava. Liek uz pannas cepeškrāsnī un cep, ik pa laikam samaisot. Kad pārslas liekas sausas un nedaudz izkaltušas, granola ir gatava. Pievieno rozīnes, atdzesē. Liek stikla traukā.


Lai labi garšo! 



Komentāri

Liene teica…
Paldies par ideju!!!