Fermentēti jeb skābēti dārzeņi... Ir rudens!
Neatkārtošos ar teorijas pārstāstīšanu par skābētu produktu labvēlīgo ietekmi uz mūsu veselību. Iegūglējot ''fermentācija'', atradīsim daudz un interesantu informāciju. Manā blogā arī ir atsauces uz rakstiem, no kuriem es smēlos informāciju. Galvenais ir azarts mēģināt ko jaunu.
Kārtoju burkās pēc iespējas dažādus dārzeņus- rudenī ir visas iespējas izvērsties, jaunā raža dod dažādību krāsās un garšās. Es griestu uz pusēm briseles kāpostus, jo tā tie vieglāk ieskābēsies. Vēl burkās ir ziedkāposti, kāposti, bietes, paprika, burkāni.
Gatavoju sālsūdeni pārliešanai- uzvāru to, tad atdzesēju. Proporcijas mazliet var variēt- esmu lasījusi internetā gan 2 tējkarotes uz 500 ml ūdens, gan savādāk, es laikam taisu nedaudz vājāku šķīdumu.
Leju pāri dārzeņiem. Pa virsu uzlieku mazāku stikla burciņu ar ūdeni, kas nedaudz pieprasē dārzeņus. Tagad atliek vien gaidīt!
Pacietību, mīļie! Dienas 4- 6 būs nepieciešamas.
Gardi, kraukšķīgi!
Lai izdodas!
Komentāri