Burkānkūka ar rīsu miltiem

Vakar, izspiedusi biešu un burkānu sulu, atceros, ka agrāk, kad  bērni bija mazi, taisījām dažādas sulas un bieži vien izspiesto dārzeņu biezumiņus likām lietā- iecepām pankūkās, maizē vai kūciņā. Daru tā arī šoreiz.


 Vajadzēs-

1) 1,5 glāzes rīvētu burkānu (manā gadījumā, kas paliek pāri no burkāna, to pārstrādājot sulā),

2) 3/4 glāzes brūnā cukura, šķipsnu sāls,

3) vienu olu,

4) neitrālas garšas eļļu, aptuveni pusglāzi, var vairāk,

5) aptuveni 1- 1,5 glāzes rīsu miltu,

6) siltu ūdeni, pēc nepieciešamības,

7) kanēli vai garšvielu maisījumu piparkūkām,

8) tējkaroti cepamā puvera,

9)  pa virsu glazūra no sasmalcināta brūnā (pūder)cukura, citrona sulas un nedaudz ūdens (var iztikt bez),

10) riekstu un sukāžu maisījumu (var nepievienot). 

Daru tā-

Sajaucu kopā receptē minētās pirmās četras sastāvdaļas. Pievienoju visas pārējās.  Ja mīkla pasausa (jāņem vērā, ka mani burkānu savu sulu jau atdeva citam mērķim), pievienoju siltu ūdeni vai papildus eļļu, pēc ieskatiem un noskaņojuma. 

Cepu līdz 200 grādiem iesildītā cepeškrāsnī minūtes 40. 

Ja ir vēlēšanās, var uztaisīt cukura glazūru un pārliet kūciņai...


 Lai labi garšo!




 


Komentāri