Kerava, kurā noteikti palika daļa mūsu sirds

Protams, atbraucot uz svešu valsti, uz darba grupu, kas saucas ''Recycle textiles to use'' ir svarīgi, kādā vietā mēs strādāsim un nodarbosimies ar to, kā dēļ esam atbraukušas. Tiekam vestas uz pāris kilometrus no viesu nama esošo pilsētiņu Kerava, kas kā izrādās vēlāk ir sadraudzības pilsēta mūsu pašu Ogrei.

Strādāsim mēs Kerava Civic institute, kas dibināts jau 1948 gadā. Kopumā Somijā ir aptuveni 140 šādas vietas, kur pieaugušie un bērni var apgūt visdažādākās lietas- rokdarbus, valodas, mākslu, sportu. Kerava atrodas aptuveni 30 kilometrus no Helsinkiem un tajā dzīvo aptuveni 30 000 iedzīvotāju. 50 % no kursu maksas finansē valsts, 25 % pilsēta un atlikušos 25 % pats kursu dalībnieks. Valstī kopumā ir aptuveni 21 reģionālā rokdarbu asociācija. Manuprāt, komentāri lieki, skaitļi runā paši par sevi.

Ierodoties centrā, mūsu cerības tiek apmierinātas visā pilnībā- mūs sagaida galds ar safilcētiem džemperiem, no kuriem paredzēts taisīt somas u.c. lietas, telpā ir Pfaff un Bernina šujmašīnas, overloki, nerunājot jau par visiem iespējamiem diegiem, dzijām, adatām un visu nepieciešamo, lai mēs varētu nodoties vienīgi darbam. Izrādās, ka otrajā stāvā mūs gaida pat milzīga telpa ar stellēm, jo mūs sagaida lielais izaicinājums iemācīties šo to no aušanas.

Bet nu es esmu aizrunājusies, skatieties kā tur izskatījās- filcētie džemperīši


dzijas, diegi, pogas, adatas-

vesela telpa ar dažādiem darba materiāliem-

daudz un dažādi darbiņi, grāmatas, kurām ir jāiedvesmo mūs uz darbošanos un jārāda piemērs, kā var darboties ar dažādiem tekstilmateriāliem-



un protams, stelles, dziju kamoli, sagrieztu lupatu kamolu kalni u.c.-



Un, protams, visi apkārtnes iedzīvotāji var nākt, samaksāt nedaudz naudas un aust, kad vien viņiem ienāk prātā.

Un te vēlreiz Sarkanajai Bietei par prieku- šujmašīnas un overloki! :D

Domāju, ka nebrīnīsities, ja teikšu, ka uzreiz pirmajā dienā šo vietu iesaucām par rokdarbnieču paradīzi. Jo cits nekas jau nenāca prātā! :)

Bez šaubām, ka darbošanos šādā vietā var ierobežot vienīgi mūsu fantāzija, bet kā izrādās vēlāk, darba grupas dalībniecēm ar fantāziju viss kārtībā!

Turpinājums sekos!

Komentāri

Diāna teica…
Tāds kā liels un ideāli aprīkots mājturības kabinets. Un tik forši atgriezties skolā un kaut ko mācīties. Un stelles! Tas noteikti bija ko vērts.
Madara teica…
riktīgi rokdarbnieču paradīze :D
Aija Elliņa teica…
Bija gan noteikti tā vērts! :) Jā, Madara, savādāk nenosauksi...
Irēna teica…
Jā, un tagad ir -Back from Paradise (to Reality):)
Aija Elliņa teica…
Jā, Irēnīt, man mazliet ir tādas kā garīgas paģiras... :( Bet nu ko darīt, kā ir, tā jādzīvo! :)
Sarkanā Biete teica…
Ja es būtu suns, tad es te sēdētu pie kompjūtera un siekalotos, visu šito redzēdama. Tiešām paradīze!!!! Un tie dziju kalni, un tās lentītes, un, un, un....Ehhh:)
Aija Elliņa teica…
Sarkanā Biete, es vēl neieliku tos visus rokdarbus, kas tur vispār atrodas, bet tieši it kā neattiecās uz mūsu nodarbībām. Bet ielikšu! :)
Elīna teica…
ehh....un tas, ka pa kādām naudiņām tur katrs var iet un aust un darboties tad, kad vēlas....un viss ir pieejams....
mums vēl augt un augt...
Anonīms teica…
trūkst vārdu, ka arī tā var attiekties pret cilvēku vēlmēm, paldies Somiem, ka tava ekskursija pēc daudziem gadiem izvērtās tik sakarīga un radoša, tu vēl aizmirsi pastāstīt par kafijas pauzēm, pilnai laimei
Aija Elliņa teica…
kafijas paužu apraksts vēl būs! :)