Nāc uz rabarberu ballīti!


Nesen Ilzes blogā www.absolutsed.blogspot.com izlasīju aicinājumu taisīt ēdienus no rabarberiem un padalīties ar sava bloga lasītājiem, kā to gatavot. Man jau liekas, ka šī ir laba doma. It sevišķi, ka nesen arī Daigas blogā bija pārdomas par to, kā viena otru atbalstam dažādās blogakcijās un ka gribētos, lai mūsu būtu vēl vairāk un mēs būtu vēl atsaucīgākas! :) Bet tā noteikti arī būs, vai ne?

Nu lūk! Kamēr ilgi domāju, sērfoju pa internetu un meklēju sazin kādas receptes, šodien nolēmu, ka jāuztaisa visvienkāršākā, bet ne mazāk garšīgā rabarberu debessmanna. Kamēr domāšu un sērfošu, vēl beigsies rabarberi :).

Vajadzēs-

1) rabarberus (cik nu katram ir vai cik gribas skābu, mazāk skābu utt.)
2) ūdeni,
3) mannu,
4) cukuru (manā gadījumā z/s Strēlnieki Cidoniju- ķibju sīrupu).

Manas proporcijas ir šādas- uz 4 glāzēm šķidruma, beru 6 vai 7 ēdamkarotes mannu. Man patīk biezāka, bet ilgi putota debessmanna. Notīru rabarberus, sagriežu gabaliņos, lieku ūdenī, klāt sīrupu un vāru. Kad rabarberi mīksti un pajukuši, lieku klāt mannu. Varbūt kādam patīk saldākas lietas, tad jāpieber nedaudz cukuru.

Uzvāru, nedaudz pavāru, atdzesēju, putoju. Klāt- pienu.

Piedod, Ilze, kad tik tradicionāli! Vēl meklēju un gudroju... ko tāaadu!!! :D

Kādas ir Jūsu rabarberu receptes?

Komentāri

Ilze Lipska teica…
Ak, debesmannā ir kaut kas fantastisks. sevišķi no rabarberiem. Tas parasti ir pirmais, ar ko atklājam debesmannā sezonu :)

Prieks par atsaucību :)
Aija Elliņa teica…
Vai, Ilzīt, es saspringti domāju, noteikti būs vēl kaut kas! :D
Irēna teica…
mmmmmmmmmmmmmmmm
nakamnedēļ būsot vēsāks:):) varēs atkārtot?:)
Aija Elliņa teica…
Noteikti, Irēna! :)
Anonīms teica…
nekā labāka par rabarberu debesmannā un rabarberu maizīti droši vien nav
Ineta teica…
Vienkārši un ļoti garšīgi!
Man ari ir viena recepte, kuru esmu labu laiku atpakaļ pierakstijusi, bet neesmu vēl izmēģinājusi un tagad ne pavisam man tas nesanāks, jo miksera vairs nav :( . Vai varu piedalīties šajā pasācienā, pat tad ja nevaru to pagatavot?
Aija Elliņa teica…
Ineta, droši vien, ka vari- tā arī uzraksti, recepti zinu, bet jāizmēģina būs jums! :D Nekulsi taču ar roku! :) Ārprāts, mana omīte agrāk tā darīja, briesmas, sakult debesmannu ar roku :)
spaariite teica…
par rabarberu debesmannu gardāka protams ir rabarberu klimpu zupa-mmmmmmmmmm, pati gardākā pasaulē. Atzīšos, rabarberu klimpas-mans mīļākais ēdiens!
Ilze Lipska teica…
Ineta, droši! stāsti, kas par recepti!
p.s. mana omīte vēl arvien kuļ ar roku.
un mans vīrs putukrējumu kuļ ar roku. sanāk labāk nekā ar mikseri. nespēju nobrīnīties. man laikam to musīšu nav, kaut gan ar visu bērnu staipīšanu taču būtu jābūt :D
Aija Elliņa teica…
Spārīte, lūdzu lūdzu recepti blogā!!! :)

Ai nu, Ilze, cilvēki jau izlaižas, kopš man ir virtuves kombains, neprotu vairs ne burkānu ar roku sarīvēt, ne ko tamlīdzīgu :)
Ilze Lipska teica…
Rabarberu klimpas nudien kāds varētu pagatavot, jo atzīšos... tagad sarkstu... ka es nemāku. ļoti sen neesmu ēdusi, bet man garšo. labprāt pašpikotu kā īsti tās taisa.
Ineta teica…
Labs ir, lieku iekša! Es jau uzrakstiju un tik gaidiju "zaļo gaismu" :D
Madara teica…
tik vienkārši un tik garšīgi :)