Salāti no dārza

Kad apsēžos pie šķīvja ar salātiem, kurā visas vai gandrīz visas sastāvdaļas ir no dārza un tikko plūktas, daudz ko piedodu savai dzīvesvietai.

Piedodu to, ka nav kārtīgā ceļa, ka ziemā neskaitāmas reizes jāiestieg ar mašīnu un jāiet ar kājām no bērnu dārza, piedodu to, ka pēc teātra izrādes jāstāv stundu stacijā un jāgaida pēdējo vilcienu, lai tiktu mājās, ka jāstaigā mūžīgajās džinsās un šņorzābakos, lai izbristu pa dubļiem un tamlīdzīgas ''nebūtiskas'' lietas :).

Pilnīgi piekrītu Ilzei no absolutsed, ka vislabāk būtu, ja varētu visu audzēt naturālā saimniecībā. Tiešām cita garša ēdienam, ja ir paša audzēts un uzreiz no dobes.

Šoreiz šķīvī- rukola, spināti, mazas skābenītes, dilles, redīsi, ķirbju sēklas un no pirktajiem produktiem- caurauguša šķiņķīšas šķēlītes un tomāti. Klāt eļļa un nedaudz baltvīna etiķis. Garšvielas pēc garšas.

Komentāri

Madara teica…
mm, burvīgi izkatās un izklausās. man jau ar tīk tādi, kur jo vairāk kaut kas zaļš jo labāk :D
Diāna teica…
Cik garšīgi izskatās! Man rukola vēl pēc kādas nedēļas tik nāksies ēdama, bet salāti pa auksto laiku vienkārši apstājās augt un neizskatās, ka domā turpināt. :( Būs jānoēd tāpat maziņi. Un redīsus nevienā dobē pat nevaru atrast - neatzīmēju, kurā iesēju, un tagad nesaprotu, vai kaut kur ir sadīguši, katrā ziņā līdz ēšanai vēl tālu. (Bet siltumnīcā jau lieli tomāti, tikai zaļi.)
Inga teica…
:))) tas gan tiesa - savā dārzā audzētais garšo pa visam savādāk kā veikalā pirktais. Un Tu labi zini, ka pa virsu nav sakaisītas sazin kādas ķīmijas...
Sarkanā Biete teica…
Piekrītu par naturālo saimniecību. Es pat savā tuksnesī iemanījos izaudzēt pāris lociņus un salātlapas - un kā tas garšoja, salīdzinot ar veikalā pirktajām:)
Aija Elliņa teica…
Diāna, nu man jau arī te kāda pusotra dobe... burkāni vispār izdīga katrs 10, spināti uzreiz jau pirms lapām aizgāja ziedos :D, bet nu mēģinu noplūkt katru mazāko, kas izaudzis un apēst! :)

Sarkanā Biete, esmu dzirdējusi, ka latvieši visās iespējamās pasaules vietās mēģina kaut ko izaudzēt! Tu esi malacis! :)

Madara, Inga, tur jau tā lieta, ka pusi no garšas laikam sastāda tas, kas zini, no kurienes zaļums nācis un ''kas tam vēderā'' :)
Irēna teica…
mmmmm,atkal pienākusi tā gada puse, kad apskaužu visus, kas nedzīvo Rīgā:))
Anonīms teica…
ēdiens bija ekskluzīvs, tā kā 5 zvaigžņu viesnicā, nekad gan neesmu bijusi, tas tāds teiciens, paldies meitiņ
Aija Elliņa teica…
Lūdzu, māmiņ! :)
Anonīms teica…
Fantastiski kārdinoši garda bilde.. paldies par ideju - ir skaidrs kādi salāti man rīt būs pusdienās ;)
Anna
Aija Elliņa teica…
Anna, kā teikt- uz veselību! :)

Šodien gan ar bažām secināju, ka ēdu tos salātus tādā ātrumā, ka drīz var aptrūkties... bet sasējām ar Kristianu vēl! :) Gaidam, kad izaugs!