Testējot maizes koka pulveri

Joprojām meklējot iespējami veselīgu našķu receptes un to sastāvdaļas, nopirku karobu- maizes koka pulveri, kurš izskatās šāds un kā vēsta apraksts uz etiķetes satur lielu daudzumu šķiedrvielu un ļoti maz tauku, tajā nav kofeīna un tas ir dabīgi salds.

Recepte ir jau reiz izmēģināta un atzīta par labu esam. Tikai šoreiz pusglāzes cukura vietā liku vienu ceturtdaļu un atlikušo vienu ceturtdaļu aizstāju ar karoba pulveri.

Manuprāt, sanāca garšīgi, bērni arī ēda un Kristians teica, ka ir labs, jo nav ļoti salds! :)

Vakar vakarā noskatoties Panorāmā sižetu par veikalos nopērkamo saldumu ''veselīgumu'' :(, mana pārliecība par to, ka iespējami daudz jātaisa pašai mājās, tikai nostiprinājās. Vismaz zini, ko ieliki iekšā pašceptajā našķī!

Komentāri

Anonīms teica…
koka pulveris - super, cepumi bija lieliski, viens cepums un brokastis paēstas, manā vecumā un ja vēl padomā cik tas veselīgs.......
Aija Elliņa teica…
Tavā vecumā... :D Pārsmējos
Biene teica…
Jā ,mani arī vakar šis temats šokēja un arī ķēros pie saldumu izgatavošanas ar daudz lielāku pašapziņu.Paldies par jaunumiem un jauko receptīti!
Aija Elliņa teica…
Lūdzu, prieks censties! :)
dace teica…
Karobs ir ļoti labs, tikai acīmredzot ļoti nezināms. Pat zviedrijā tikai retais zin tādu. Bez tam var izmantot visās receptēs kā kakao aizstājēju!
Aija Elliņa teica…
Re kā! Ja es nebūtu aizgājusi uz indiešu veikaliņu pirkt garšvielas, arī tādu nekad neatrastu un nenopirktu! :)
Irēna teica…
Jā, pag. gadsimta 30-tos gados keroba pulveri izmantoja cukura vietā konditorejā bieži, jo veselīgāks...
Anita teica…
Es pirku kerobu Biotēkā, arī cena bija ok- ap 2 latiem par lielu kārbu.
Tikai es jūtu kaut kādu piegaršu, man tā dažreiz traucē- dzērienos, piemēram.

Nu, par Selgu es gan neesmu šokēta, man liekas tā jau sen ir paraugs biedējošam sastāvam. Šīs konkrētās vafeles, manuprāt, vispār nebūtu nedz pašiem jāēd, nedz-vēl jo vairāk-bērniem jādod.
(garša jau arī apšaubāma, sintētiska)
Aija Elliņa teica…
Cepumos it kā nejutu piegaršu, varbūt, ja to lieto lielākā koncentrācija, tad ...

Jā, atceries, kādas agrāk bija vafeles, tādas garenas, cietākas, apēdi vienu un juties apmierināts, bet šīs, jaunās- kā sacukurots un saķīmizēts gaiss, ēd un vēl gribas un nav mēra... fui
Sarkanā Biete teica…
Nemaz nezināju par šādu interesantu dabas velti! Paldies tev!