Uz tirgu?

Viena no iecerēm, ko atvedu no Somijas bija uztamborēt t.s. lupatu somu. Jūs jau zināt- paņem nevajadzīgu kokvilnas audumu, saplēš aptuveni centimetru platās strēmelītēs un tamborē. Vai arī sagriež trikotāžas audumu, tādu arī var lietot. Somijā audām lupatu deķus.

Lūk, kas man sanāca! Riktīgi 100 % reciklēta (vai Re, cik lēta!), ērta iepirkumu soma. Ļoti labi tur formu, viegla (tas atkarīgs no auduma, ko izmanto). Tapšanas procesa ziņā, mana vismīļākā soma- neprasa vietas meklēšanu šujmašīnai, īpaša laika atrašanu (var tapt arī mīļotā seriāla laikā) utt. :) Un plauktā, kurā stāvēja 3 nevajadzīgi audumi, atbrīvojās vieta!

Sāku no somas dibena tamborēšanas. Izmantoju tamboradatu Nr. 8. Jācenšas netamborēt ļoti cieši, jo tas noved pie roku sāpēm un nolauztas tamboradatas.

Tālāk maliņas-


Rokturīšus-

Soma gatava!

Vienīgais, brīdinu, ka šāda veida izstrādājumi ''apēd'' diezgan daudz lupatu. Mājās tamborējot, tas izrādījās savādāk, nekā aiziet Keravā uz austuves telpu un izvēlēties jebkuru kārtējo kamoliņu un turpināt tamborēšanu :D. Es izlietoju 3 diezgan palielus kokvilnas audumus.


Komentāri

Anonīms teica…
Šo komentāru ir noņēmis autors.
Linda teica…
Šo komentāru ir noņēmis autors.
Sixspārne teica…
Vai, cik skaista soma sanākusi! Krāsu salikums skaists! Man arī gandrīz tādu sagribējās, tikai ko diez vīrs teiktu, ja pieķertos pie viņam atdoto lupatu kaudzes. :D
Anonīms teica…
Manuprāt, ērta un ietilpīga soma. Man patīk! Un pats galvenais - re, cik lēta!
Aija Elliņa teica…
Jā, vīriņ, dod atpakaļ, man ir radies projekts! :D nu galvenais, Sixpārne, es laikam tagad uz priekšu domāšu tā- vai izmest (kaut ko), vai sagriezt lupatiņās? :)

Zaļā pandiņmeitene, ļoti ļoti ērta, es pat nevarēju iedomāties, ka tā būs, kad tamborēju!
Aija Elliņa teica…
Atkal man Sixspārnei burtiņš pazuda... Piedod! :)
Irēna teica…
Burvīga!! Krāsas lieliskas , tik vasarīga!
Hela teica…
Tiešām feina soma sanākusi!
Par to nolauzto tamboradatu. Mana vecmāmiņa savulaik tādā veidā tamborēja paklājiņus (vēl tagad kalpo). Tā kā tām auduma strēmelēm vajag krietni lielu tamboradatu, tad dēli viņai uztaisīja tādu riktīgu metāla tamboradatu. Tamborē ko gribi, nesalūzīs! Tagad tā tamboradata ir manā īpašumā, tik neko tik gruntīgu neesmu tamborējusi. Bet paskatoties rokdarbnieču blogos, ik pa laikam uznāk tāda vēlme. Gan jau reiz ko arī realizēšu.
Soma tiešām burvīga! :)))
Anonīms teica…
Ak, šādu lielāku un var zīdaini ņemt līdzi dārzā zem ābeles pasēdēt :)
Aija Elliņa teica…
Hela, laba doma, malači dēli! :) Nē, īstenībā atkarīgs no materiāla. Es redzēju Somijā daudz tamboradatas no pelēkas plastmasas, kas daudz lūza, bet pati vēl nopirku vienu no kāda cita plastmasu sakausējuma un tas ir super, ļoti stiprs!

River, ļoti laba doma, jo tas materiāls arī ir samērā biezs un nelaiž klāt ''apkārtējo vidi''- es uztamborēju tādus kā krūžu paliktnīšus. Parasti, kad skatos televizoru, gribu kādu tēju vai kafiju un vienmēr nezinu, kur to karsto krūzi lai liek. Tagad uz tiem paliktnīšiem varu likt kaut klēpī, cik karstu gribu, viss ir ok! :)
Diāna teica…
Superīgi, man arī radās šādas tādas idejas (un forši, ka Tev var bildē uzreiz saprast, piemēram, kā rokturis tamborēts), bet man jau nu 100% nav tik lielas tamboradatas, būs jāmeklē.
Aija Elliņa teica…
Diāna, ļoti jauki, ka rodas jaunas idejas! :) Man arī vēl dažas ir padomā sakarā ar šo rokdarbu veidu! :)
Madara teica…
super soma. tā blogpasaule ir viena ideju jaudze, tik jāspēj atrast laiku lai tiktu tām idejām kla't :D
Anonīms teica…
fantastiska soma :) kad redzu tik skaistus tamborējumus, tā vien izjūtu nožēlu, ka pati neprotu tamborēt.
Anna
Aija Elliņa teica…
Anna, šis tamborējums ir vienkāršāks par vienkāršu- tur tik viens pamatvaldziņš (vai kā to sauc) jāprot tamborēt un uz priekšu! :) Kādreiz pamēģini, forša nodarbošanās! :)
Antra teica…
Pie praktiksuma man vēl gribās izsaukties - cik romantiski!!! :)
Aija Elliņa teica…
nu paldies, paldies! :)
Inga teica…
Ak, Aija! :))) Tā tiešām ir romantiska soma! :))) Un tas ceriņzars somā....! :))) Gribu ko līdzīgu! Kaut kad:))) Vispirms lielo tamboradatu jādodas meklēt:D
Aija Elliņa teica…
Ai, nu mīļās manas, paldies par tik daudziem labiem vārdiem!!

Inga, man šķiet, ka ir veikalos tās lielās adatas, nebūs nemaz tik traki jāmeklē! :)
Anonīms teica…
šī ir visskaistākā un praktiskākā soma, vienkārši trūkst vārdu, vajag ar izdomāt!