Vasaras (salīdzinoši) lētā iztikšana

Reiz vienā raidījumā dzirdēju, ka kāds ārzemnieks teica, ka neko dīvaināku kā auksto zupu viņš nav redzējis- nepietiekot, ka tā ir rozā krāsā, vēl tā ir auksta! :)

Es saku- jauki, ka šī zupa ir izgudrota, jo maniem bērniem un man tā ļoti garšo. Katru reizi, kad nezinu ko gatavot vai slinkums nodarboties ar jaunradi, uz jautājumu ''vai ēdīsim auksto zupu'' skan atbilde ''jā''!

Gatavoju to droši vien tāpat kā daudzi citi- Iepriekš novāru oliņas. Ielieku palielā bļodā marinētas bietes, sagriežu gurķus (ja ēdu viena, tad arī redīsus). Parasti uzleju kefīru. Vai arī vēl ir iespējamas variācijas no šiem produktiem- paniņas, paštaisītais bezpiedevu jogurts, krējums, ūdens...

Visu sajaucu un bagātīgi pielieku klāt zaļumus. Šī zupa ir arī ļoti laba iespēja iemānīt bērniem dažādus lapu salātus, jo ''plikā'' veidā viņiem tie neiet pie sirds. Tātad, smalki sagriežu dilles, lokus vai maurlokus, un tādus salātus, kādi nu šobrīd ir dobē- rukolu, skābenes, spinātus, ir vēl tādi, kam nosaukums Japāņu salāti... Pārspīlēt nevajag, bet lieku tos jūtamā daudzumā.

Vēl dažreiz klāt pieberu nedaudz kaltēta ingvera un melnos piparus.

Labu apetīti!

Komentāri

Inese teica…
lienu testēt, vai Tev ir vārdu pārbaude (kaut arī man liekas, ka nav, jo pie Tevis komentējot neatceros negatīvas pēcgaršas :D)
Bet pēc būtības - es šitādu rozā nevaru ieēst (tāpat kā pret biešu salātiem man ir krāsas alerģija, lai gan salāti ļoti garšo - ēdu, uz tiem neskatoties :D), mūsmājās aukstā zupa ir vārītas olas, doktordesa un dārzeņi (tomāti, gurķi, redīsi) kefīrā - tā man garšo stipri labāk, nekā kad kādreiz vectēvs uz vārītas skābeņu vai biešu lapu zupas bāzes taisīja :)
Inese teica…
jā, Tev nav vārda pārbaudes :)))
Aija Elliņa teica…
Ēst salātus neskatoties, tas ir forši! :D
Ineta teica…
Man nav nācies sastapt cilvēku, kuram negaršotu aukstā zupa :)
Un es ēstu da jebkādu-gan rozā, gan baltu, ka tik auktā zupa :D
Tiešām-labi ka tāda ir izdomāta :))
Aija Elliņa teica…
Ineta, it sevišķi, ja nav nekas pret rozā krāsu, normāla krāsa! :D pat mani zēni nesaka- fui, tā ir meiteņu zupa (par zeķēm viņi tā saka- fui, tās ir meiteņu zeķes- rozā) :D
Irēna teica…
paldies, apetīte laba!:):)
Anonīms teica…
aukstā zupa arī pie maniem favorītēdieniem.. tāpēc uz Tavu kārdinošo bildi skatoties no tiesas pilna mute siekalu :)
Andra
Aija Elliņa teica…
Andra, tik temperatūras krišanās nedaudz nobojājusi kāri uz aukstajām zupām, ne? :) bet tas jau pārejoši!
Anonīms teica…
nu labu jums apetīti mani mīļie, lai iet labumā
Elīna teica…
Es esmu tas retais izņēmums, kas neēd aukstas zupas. Taču bildē izskatās garšīgi:)
Biene teica…
Uz mēles sajutu garšu,tik kārdinošas bildes.Mēs vēl taisam tādu variantu kā gandrīz gaļas salāti ar krējumu un tad ierūgušās bērzu sulas.
Ilze Lipska teica…
Mmmm.. aukstās zupas arī mūsmājās garšo. :)
Zane teica…
Tām, kas zupai klāt pievieno arī kādu "desveidīgo" - iesaku pamēģināt pielikt sinepes asumiņam..mūsmājās tāda ir cieņā - bieza un stipra ;)