Ābolu un ķirbja ievārījums


Interesanta burciņa ar iedobi vienā sānā, vai ne? :)

Bet vispār gribēju pastāstīt, ka šodien savārīju nedaudz ābolu un ķirbju ievārījumu. Recepti sameklēju cetrassezonas.lv, tur tā ir šāda

Manas proporcijas- aptuveni 1 kilograms ābolu, aptuveni 800 gr ķirbja, viena liela apelsīna un citrona sula, aptuveni 700 gr ievārījuma cukura, kanēlis. Apelsīna miziņu nerīvēju klāt, kas zin', kāda ķīmija tajā slēpjas :). Pēc nelielas savārīšanas un pirms cukura pievienošanas, ābolus un ķirbi sablendēju, jo mums visiem patīk džema konsistences ievārījumi. 

Šis man ļoti garšo!  Ņammm! 

Komentāri

Anonīms teica…
laikam ņam,ņam,ņam. Skats arī ņammīgs
Irēna teica…
atstāji bļodiņu, ko kārumniekiem nogaršot|?mmmmmmmmmmm
Aija Elliņa teica…
:D, ceturtdien iesmelšu un atnesīšu uz Otru elpu :)
Madara teica…
un ķirbju mizas sakaltē. pēc tam maļ un lieto kauliem, imunitātei ...
Aija Elliņa teica…
Jā, jā, Madara, re, ka jau sagrieztas uz bildes gozējas :) ārā nemetu! :)
andrasballe teica…
Cik garšīgs izskatās :) Būs man arī noteitki jāpamēģina, jo man garšo ķirbji :)
SiStro teica…
Paldies par šo recepti! Šodien man kārtējā zaptes diena, izmēģināšu! :)
Aija Elliņa teica…
Jā, meitenes, pamēģiniet, es laikam arī vēl savārīšu :)
SiStro teica…
Paldies vēlreiz, Aija, par recepti! Mans ievārījums, vārot, ļoti jauki smaržoja! Garša man, kā ķirbju cienītājai šķiet gana interesanta un laba! :)
Aija Elliņa teica…
Jauki, Sintija! un galvenais, ka tur jau var variēt tās garšas nianses- vakar man sanāca vairāk ābolu ievārījums, šodien mazliet vairāk- ķirbja garša, forši!
Antra teica…
Vakar ēdu... izgaršoju. Man kā ķirbju totālai neēdājai nelikās neēdams ;) Ja iepriekš nebūtu zinājusi, ka tur ir ķirbis, tad būtu garšojusi un meklējusi sastāvdaļas. Virsnots bija ābolam, ķirbis nāca pēc tam, bet apelsīns un citrons dod burvīgu piegaršu. Garšīgi! ;)
Aija Elliņa teica…
Neticami, paldies! Es visu vakaru biju sirdsapziņas pārmetumos, ka esmu Tev likusi pagaršot ko tādu, bet labi, ka tā! :)
Paldies par grāmatiņām, tās ir burvīgas!
santini teica…
Šis kopš pagājušās ziemas ir viens no maniem mīļākajiem ievārījumiem! Prieks, ka arī tu Aijiņ' atradi šo recepti! Našķosimies kopā... :) Ņam ņam....