Lai dzīve saldāka...
Atrādu pēdējos divus eksperimentus svaigēdāju konfekšu jomā. Sanāca gardi!
Gaišākajām konfektēm vajadzēs-
1) 1 glāzi kaltētu ābolu (diezgan cieši saspiest glāzē),
2) 1/2 glāzi melnās plūmes,
3) 1/2 glāzi mandeļu,
4) pēc garšas- ~ 2 ēdamkarotes agaves sīrupa vai cita saldinātāja,
5) 2 ēdamkarotes izkausētas kokosriekstu eļļas,
6) kanēli (es piebēru 1 ēdamkaroti),
7) šķipsnu ''Garam masala'' garšvielas (nav obligāti).
Samalu masu gaļas mašīnā, sajaucu to līdz kļuva lipīga un veidoju apaļas konfektes.
Tumšākajām konfektēm nepieciešams-
1) 1 glāzi (vienādās daļās) rozīnes, melnās plūmes un kaltētus ābolus,
2) 1/2 glāzi indijas riekstu,
3) pēc garšas- ~ 2 ēdamkarotes agaves sīrupa vai cita saldinātāja,
4) 2 ēdamkarotes izkausētas kokosriekstu eļļas,
5) kakao pulveri.
Lai garšo!
Komentāri
tikko pārbraucām ar meitu no tirdziņa ar tukšu groziņu.
Glabāju ledusskapī, ilgāk par kādām 4 dienām nekad nav ''izvilkušas'', nekas nemainās, tikai varbūt garša kļūst intensīvāka, jo, piem., tām, kurām pamatā kaltēti āboli, to vislabāk var pateikt tieši otrajā un nākamajās dienās :)
Sastāvā jau faktiski nav nekā tāda, kas neglabātos ilgi.