Mangaļsalas mols


Vakar aizbraucām uz Mangaļsalas dambi- ''to otro molu'', kuru vienmēr redzam tālumā, kad pastaigājamies pa vairāk pierasto vietu- Daugavgrīvas molu. 


Kā lasām interneta vietnē www.citariga.lv: ''Mangaļsala ir pirmā pilsētas daļa, ko šķērso visi jūras kuģi, ienākot Daugavā. Tieši no Mangaļsalas jūrā iestiepjas Mangaļsalas dambis jeb Austrumu mols, kas būvēts laika posmā no 1850. līdz 1861. gadam. Tā celtniecībai aktīvi sekojis līdzi Krievijas imperators. Mola garums ir 2240 metri.''





Pastaigas laikā redzējām  piemiņas akmeņus par godu imperatora Aleksandra II un troņmantnieka Nikolaja Aleksandroviča apmeklējumam 1856. un 1860. gadā.  Deviņdesmitajos gados tie tikuši sabojāti, bet tagad iemūrēti molā. 



Mani šādās vietās visvairāk saista pilsētas un dabas mijiedarbība- tālumā dzirdamas kuģu taures, bet starp akmeņiem aug savvaļas augi. Pa dambi pastaigājas cilvēki ar labi audzinātiem mājas sunīšiem, bet es bildēju putnus, kuriem nosaukumu jāmeklē kādā putnu enciklopēdijā...






















Pastaigas beigās ievācam arī kādu (necerēti lielu) dabas materiālu! :) Bērns saka, ka noderēs. 


Gribu atbraukt uz molu saulrietā. Liekam to vēlmju sarakstā iekšā! 





Komentāri

Andris G teica…
Tie ir parastie šņibīši.
http://www.ornitofaunistika.com/lvp/calalp.htm
Anonīms teica…
nu redz cik maz cilvēkam faktiski vajag pilnai laimei, mani arī vienmēr ir fascinējušas šīs dievīgās sajūtas atrodotie pie ūdeņiem, pie kuģiem, šīs smaržas un izjūtas un fantāzijas. SKAISTI!
Aija Elliņa teica…
Jā, paldies, Andri G, tā jau sapratām no meklējumiem tīmeklī! Ļoti skaisti putniņi!