Griķu miltu plānās pankūkas


Ak vai, neiespējamā misija- izcept bezglutēna miltu pankūkas, turklāt bez olām. Kas gan tās saturēs kopā? Bet, ja franči var, vai mēs sliktāki?  Iedvesmojos no Reičelas Kū jaukās pavārgrāmatas ''Mazā Parīzes virtuve''. 



 Vajadzēs-
1) 200 gr griķu miltu,
2) šķipsnu sāls,
3) aptuveni 600 ml ūdens,
4) sviestu cepšanai.

Sajaucu visas (3 !!!) sastāvdaļas. Un tad seko lielais šo pankūku noslēpums- atstāju mīklu vismaz uz stundu vai pat uz visu nakti ledusskapī. Pirms cepšanas, ja nepieciešams,  pievienoju ūdeni. Uz labi sakarsētas pannas cepu izkausētā sviestā.

Reičela Kū raksta, ka ir pašsaprotami, ka pirmā pankūka nesanāk :). Var jau būt!


Gardi!  Var ēst ar saldām vai sāļām piedevām. Man  labāk patīk sāļais variants.

Lai izdodas!



Komentāri

Irēna teica…
Hm, jāizmēģina man ar bez olām. Griķu milti Tev no Maximas vai bio?
Aija Elliņa teica…
Jā, ''Fasma'' griķu milti šoreiz, bet esmu pirkusi arī savādākus. Un es laikam izmēģināšu tieši otrādi- uzbriedušiem miltiem pirms cepšanās pievienošu olu... :)