Lapu kāposta pesto
Pasūtīju sezonas kasti no ''Absolūts ēd'' saimniecības. Atveda man Juris Lipskis pilnu kasti ar labumiem un vēl kulīti ar bietēm... ak vai, cik viss svaigs un gards! Trīs dienas stiepu no darba mājās visus šos labumus :).
Bet šovakar uztaisīju no atvestā lapu kāposta pesto.
Vajadzēs-
1) aptuveni 150 gr lapu kāposta,
2) gabaliņu cietā siera (man Džiugas),
3) Indijas riekstus (nelielu saujiņu),
4) olīveļļu (pesto tapšanas laikā pievienojiet, līdz iegūstat sev vēlamo konsistenci),
5) citrona vai laima sulu,
6) ķiploka daiviņas (dažas),
7) sāli, piparus, čili piparu.
Daru tā-
Sarīvēju sieru, sasmalcinu riekstus. Lieku lapu kāpostu, sieru un riekstus virtuves kombaina smalcinātājā. Pievienoju ķiploku, čili pipariņu. Sāku smalcināt. Darba gaitā pievienoju olīveļļu, sāli, piparus.
Daļu pesto lieku burciņā ledusskapī. Vēl divas nelielas porcijas sasaldēju.
Ļoti garšīgi un smaržīgi. Lietojam visdažādākajos veidos: ar tomātu- gurķu salātiem, ''slinkajās dienās'' ar makaroniem, bērns liek uz maizes...
Lai labi garšo!
Komentāri