Ilūziju varā


Un atkal Mežaparka asfaltu rotā fascinējošie un mazliet hipnotizējošie 3 D zīmējumi- jocīgās bildes, kas savu krāšņumu un maģiju atklāj tieši iemūžinātas fotomirkļos.  Darbi tapuši no 5.- 8.jūnijam noritējušajā trīsdimensiju mākslas festivālā ''Rīgas ilūzijas''. Savus gleznojumus veidojuši 15 mākslinieki no 11 valstīm, pirmo reizi pārstāvētas arī visas trīs Baltijas valstis. 



Šis ir mūsu pašu- Latvijas, viena no pamanāmākajiem māksliniekiem, Rituma Ivanova darbs. Vienkāršs un lakonisks savā grafiskumā un,  manās sajūtās un redzes ilūzijās, ja salīdzinām tikai telpiskuma un 3 D efektus, pilnīgi noteikti Nr. 1 šajā festivālā. 

Jo tālāk ejam, jo darbi kļūst krāšņāki un filozofiski ietilpīgāki







Vienmēr uzdodu sev jautājumu- kā viņi to dara, kā  panāk šos 3 D efektus? Bet mākslu jau nevajag izprast,  sajust gan. Arī mākslas radīšanas veids, lai paliek neizzināts... 

Zīmējumus bauda gan jauns, gan vecs. Mazie brauc ar saviem ritenīšiem, vecāki bildē un priecājas. Lielie lasa darbu aprakstus, izmet pa kādai replikai... Jaunās māmiņas apvieno pastaigu ar bērniem ratiņos ar izstādes apmeklējumu. Māksla uz ielas, bet dabā.  Līdzīgi kā tas bija  ''Valguma pasaules'' fotoizstādē. Un man tas patīk. 

Zīmējumi aplūkojami līdz pat vasaras beigām. Ķeram vasaru un saulainos mirkļus, mīļie! 


Komentāri