Rukolas pesto


Nesen gatavoju ķiploku ziedkātu pesto. Ķiploki jau izauguši, bet dārzā netrūkst arī citu zaļumu. Nosaucu šo par rukolas pesto, lai gan sastāvdaļu tajā daudz vairāk. 


No zaļumiem ņemu- rukolu, pētersīļus, izejot caur dārzu, noplūcu arī pa kādai piparmētrai un citam garš' vai smarž' augam. Bet tā nedaudz, lai nenomāc galveno sastāvdaļu- rukolu. 

Klāt pievienoju kā parasti- kādu cieto sieru, riekstus, olīveļļu, kaltētu čili, ķiploka daiviņas, sāli.  Visas sastāvdaļas ir variējamas un aizstājamas.  Šoreiz sastāvā arī grauzdēti zemesrieksti, kas piešķir savu garšas niansi. 


Visas sastāvdaļas ievietoju virtuves kombaina smalcinātājā un tad tik smalcinu un ik pa laikam pagaršoju. Visbiežāk pievienoju papildus olīveļļu. Ar sāli jāuzmanās, ja masā ir jau sālītas sastāvdaļas, piem., siers jau noteikti ir ar sāli, šoreiz arī rieksti nedaudz... 

Lai labi garšo! 

Komentāri

Ginta teica…
Vajag pamēģināt!