Ķiploku ziedkātu pesto


Ķiploks jo plaši iecienīts un izmantots dažādās virtuvēs. Cits to mīl un godā, cits- mutē neņem. Šajā brīdī dabā zied un plaukst it viss un ēdamo lietu saraksts kļūst aizvien plašāks. Gatavojam un ēdam lielu klāstu ar dažādiem augiem, ko agrāk uzskatījām vien par nezālēm... 

Ja vien ir sava dobīte, šobrīd tajā zied arī ķiploki. Parasti ziedus nolaužam un izmetam. Bet var arī savādāk- no ziedkātiņiem gatavot pesto. 

Vajadzēs-

1) ķiploku ziedkātus (vēlams nolauzt svaigus, maigus  un nepāraugušus, ziedus gan šoreiz neizmatojam!),
2) kādu cieto sieru (man Džiugas 100 g iepakojumā, jau sarīvēts),
3) riekstus (man indijas rieksti),
4) olīveļļu,
5) ķeltu sāli, brūno cukuru, čili pārslas).


Daru tā-

1) līdz 3)  sastāvdaļas lieku virtuves kombaina smalcinātājā un jaucu kopā. Pēc izjūtas pievienoju olīveļļu, lai masa sanāk vijīga un maiga. Pēc garšas pievienoju sāli, cukuru un čili pārslas. 

Pesto gatavs, lai labi garšo! Uh... bumba! 




Komentāri