Marinēta siļķe

Tā kā esmu šodien uztaisījusi skaistu lietu, kuru nevaru vēl rādīt :), tad būs kas pavisam parasts- marinētas siļķes recepte.

Recepte derēs tiem, kam ir interese šiverēties pa virtuvi un nedaudz ietaupīt. Recepte no klades, kas ir zem Minces. Tāda dusmīga šodien izskatās!

Vajadzēs-
1) 3-4 sālītas treknas siļķes,
2) marinādei- 1,5 glāze ūdens,
3) 75 ml 9% etiķa,
4) 1 vai 2 sīpoli,
5) 3 lauru lapas,
6) 4 tējkarotes cukura,
7) daži pipari, kāda krustnagliņa.

Pērku siļķi šādā iepakojumā.

Iztīru, noņemu ādu un izņemu asakas.

Uzvāru marinādi no visām sastāvdaļām, izņemot etiķi, to pievienoju, kad marināde uzvārīta- sīpoli palikuši tādi kā zeltaini.

Šī ir tāda marinādes pamatrecepte, pārējais katra ziņā- variācijas sākot no sarkanvīna un beidzot ar sinepēm, papriku un ko tik vēl ne! :)

Kad marināde atdzisusi, lejam pāri siļķēm un ļaujam marinēties kādu nakti vai dienu. Vienkārši un labi!

Komentāri

Irēna teica…
jā, asistente izskatās dusmīga, viņa varbūt doma, ka Tu ķēpā labu mantu :))
Aija Elliņa teica…
:))))) droši vien, tā izskatās! :)
solle teica…
Ļoti garšīgi izskatās, es kā siļku mīle arī tādu receptīt pielietoju.
Anonīms teica…
Aija - es kā reiz pagājušā nedēļā brīvdienās aizdomājos, ka gribētos kādreiz pašai pamēģināt iemarinēt siļķes, tik nevienu labu recepti nezinu.. un šeku reku tieši Tu ar recepti :)
Man tik jautājums - kā ar tām asakām.. cik viegli viņu iztīrīt, lai tiešām nekas nepaliek.. vai arī cik ilgi būtu jāmarinē, lai asaka paliek jau ēdamā formā?
Paldies jau iepriekš :)
Anna
Aija Elliņa teica…
Solle, jā tā tāda vienkārša recepte, man patīk! :)

Anna, esmu ievērojusi, ja pērk tādu siļķi, kur ir rakstīts, ka ''trekna'', tad gan āda, gan asakas nāk viegli ārā... katrā ziņā, es nevaru teikt, ka asaku izņemšana būtu kaut kāds mokošs grūts uzdevums. Visas kopā ar lielo, muguras asaku arī iznāk ārā. Pamēģini!
Laine teica…
Mans kundziņš sapērkas siļķes centrāltirgū svaigas, tad es tās gabaliņos sacepju un tad lieku tādā pašā marinādē! Ņam!!!
Aija Elliņa teica…
Laine, varu iedomāties- tas nav Ņam, tas ir Ņam ņam!!! :))))))
Anonīms teica…
un cik ilgi siļķe var stāvēt šādā marinādē, jo 3-4 siļķes tas ir daudz, jeb tu marinē tikai daļu?
Aija Elliņa teica…
Visu marinēju, ilgi var stāvēt... nu nezinu, nevaru tā pateikt, bet nekad neesmu izmetusi ārā...

nu zini, kad samarinē to siļķi, tad jau uzreiz rodas ideja, ka vajag siļķi kažokā uztaisīt, tāpat paēst... un tad jau apēdas :)))))
Anna teica…
Labais, man ar' šodien siļķu diena- pusdienās kartupelīši ar biezpienu un siļķīti, bet vakarā 'saķīlēju' siļķi kažokā...
Aija Elliņa teica…
Kas tad tas- pilmēness ietekme, ka daudziem uz siļķi pavilka šodien? :))))))
Anonīms teica…
paldies, Aija! kā paskatos uz tavu siļķu bildi, tā siekalas saskrien mutē :) pa brīvdienām jāskatās nopirkt trekno siļķi (labs ieteikums par tām asakām :) ) bet šovakar izskatās, ka nespēšu atturēties nopirkt vakariņām kaut ko siļķveidīgu :)
Anna
Zkss teica…
Uz pusdienslaiku kaitīgi lasīt tādas sarunas :DD Sevišķi, ja nav iespējams tikt tik ātri pie jebkādas siļķes!:)
Būs jāiemēģina pašai, un tās Laines saceptās izklausās arī varen gardas(tik tā tīrīšana....)
Aija Elliņa teica…
Anna, re kā siļķu tirgus apgrozījums celsies vismaz par vienu vienību pateicoties manam blogam :))))

Zkss, nav tik traki ar to tīrīšanu. Pārfrāzējot Irēnu grāmatu locīšanas kursos (viņa saka, ka ar piekto grāmatiņu jau iet viegli), es teikšu- ar piekto siļķi jau iet labi! D:))))))