Drīzāk idejas, ne receptes...
Kad gatavoju dzimšanas dienas gardumus, tad gribēju uztaisīt arī pa kādam veselīgākam našķim. Tad darīju tā- ņēmu savas jaunizgatavotās sausās brokastis, pievienoju nedaudz sviesta un nedaudz iebiezinātā piena ar cukuru un apelsīnu sukādes. Uzmanīgi samaisīju un taisīju mazas bumbiņas. Izdevās!
Otra lietu pamēģināju tādēļ, ka man šobrīd ir kama miltu lietošanas periods. Tādi man uznāk ik pa brīdim. Ja kāds nezin, kama milti ir ''rupji maltu un grauzdētu rudzu, miežu, kviešu un zirņu graudu maisījums'', kā vēsta uzraksts uz paciņas. Un vēl tas ir tāds kā igauņu nacionālais ēdiens.
Tātad, gribēju uzzināt, ko paši igauņi gatavo no kama miltiem. Googlē ierakstīju ''kamajahu'' un sākās meklējumi igauniski rakstošajās kulinārajās lapās. Ņemot talkā google tulkotāju un pārmējusies līdz ārprātam par briesmīgo tulkojumu, sameklēju daudz un dažādas receptes. Meklēju pārsvarā divās mājās lapās http://www.nami-nami.ee/ un http://www.ajakirikook.ee/ :)))). Un secinājums viens- igauņi kama miltus lieto gan pie miltu ēdieniem- piemēram plānajās pankūkas daļu miltu aizstāj ar kama miltiem, cep cepumus, gan ļoti daudz tos izmanto arī saldo ēdienu gatavošanā- atradu pat trifeles ar maskarpones siera, cukura un kama miltu pildījumu, atradu neskaitāmus krēmus no saldā krējuma, jogurta u.c. ar kama miltu piedevu un augļiem.
Šoreiz vēl neko nesagatavoju tieši no igauņu receptēm ņemtu, bet pielāgoju savām vajadzībām- uzvārīju ķiršu biezo ķīseli no saldētiem ķiršiem, cukura, ūdens un kartupeļu miltiem. Saberzu vājpiena biezpienu ar cukuru, sakūlu saldo krējumu. Uzmanīgi visu samaisīju kopā un pievienoju kama miltus. Ne pārāk daudz, bet, lai justu. Man garšoja, viesi arī likās apmierināti!
Komentāri
Bet Tevis minētās iespējas liekas gardas. Paldies! :c)
Man patīk tieši tā grauzdējuma garša. Bet liekas, ka piekritēji un noliedzēji varētu dalīties tieši pusi uz pusi :)
oma
Man ļoti patīk Tavas auzu bumbiņas. Es te taisīju graugu batoniņus, tie galīgi nesanāca (izjuka), tāpēc man ir milzīgs daudzums granolas:))