Mājās taisītas konfektes
Man patīk zināt, kas tajās ir iekšā. Zinu, ka ir treknas, vairāk par vienu nemaz negribas, bet zinu arī, ka tur nav nekā, kas pastirpinātu to garšu vai darītu ko tamlīdzīgu, un liktu man ēst tās vēl un vēl...
Patīk Anitas pārdomas- kā nopērkamo pārvērst par pašgatavotu.
Te viens variants, kā to izdarīt! Izdevniecības Žurnāls Santa galvenās redaktores Santas Ančas bērnības iemīļota recepte.
Vajadzēs-
1) 1 paciņu sviesta,
2) 1/2 glāze saldā krējuma,
3) 2 ēdamkarotes kakao,
4) 400 g cukura,
5) 1,5 glāzes ''Valmieras piens'' sausā vājpiena pulvera,
6) apviļāšanai kakao, kokosriekstu skaidiņas, RUF raibās cukura drumstalas (konditorejas rotājumi).
DARU TĀ
Sviestu, saldo krējumu un cukura vāra, kamēr izkūst cukurs, tad pieliek kakao un vājpiena pulveri. Maisa līdz masa kļust viendabīga, tad ņem nost no uguns. Atdzesē un taisa apaļas konfektītes. Apviļā kakao, kokosriekstu pārslās, cukura drumstalās.
Pamēģiniet un izbaudiet!
Komentāri
Es te Z-svētkus pavadīju ruma bumbiņu gaisotnē (tās, kuras Tannis savā raid. gatavoja) - vienas riktīgi alkoholiskas bombongas un pagatavojamas dikti primitīvi :) Un tikai pavisam nesen atcerējos, ka tā arī neesmu pagatavojusi Tavu liķierīti :)
Jā, kam ir iedvesma, pamēģiniet! Tikai brīdinu, ka Valmieras piena sausais piens tagad vairs nav plastmasas burciņā, bet ir kartona pakā... vakar šī iemesla dēļ apgriezu otrādi visu Stockmann, kamēr atradu! :)