Biezpiena krēms
Te vienkāršs saldais ēdiens, ko varētu pagatavot arī parastām ikdienas pusdienām vai vakariņām. Jāpiezīmē, ka šo recepti atradu http://www.apollo.lv/ ar atbaidošu nosaukumu Tiramisu kaloriju skaitītājiem. Vēl briesmīgāk varētu būt tikai Tiramisu cilvēkiem ar lieko svaru :)))))))).
Lai nu kā, es saku- biezpiena krēms! :)
Vajadzēs-
1) 1 paciņa cepumu dāmu pirkstiņi (tā kā šādus Salaspilī atrast nespēju, tad izmantoju Liepkalnu cepumus ar kanēli),
2) stipru kafiju,
3) 300 g vājpiena biezpiena,
4) 300 g 12 vai 15% krējuma,
5) 6 ēdamkarotes ķiršu ievārījuma (es liku mazāk, bet tas ir gaumes jautājums),
6) 1 ēdamkarotes medus (liku nedaudz vairāk),
7) kakao.
DARU TĀ
Biezpienu sakuļ (sajauc, saberž) :) ar krējumu viendabīgā masā, pieliek medu, ievārījumu. Cepumus apmērcē kafijā un kārto traukā kārtām ar biezpiena masu. Liek ledusskapī uz apmēram 3 stundām. Pirms pasniegšanas apkaisa ar kakao.
Lai nu kā, es saku- biezpiena krēms! :)
Vajadzēs-
1) 1 paciņa cepumu dāmu pirkstiņi (tā kā šādus Salaspilī atrast nespēju, tad izmantoju Liepkalnu cepumus ar kanēli),
2) stipru kafiju,
3) 300 g vājpiena biezpiena,
4) 300 g 12 vai 15% krējuma,
5) 6 ēdamkarotes ķiršu ievārījuma (es liku mazāk, bet tas ir gaumes jautājums),
6) 1 ēdamkarotes medus (liku nedaudz vairāk),
7) kakao.
DARU TĀ
Biezpienu sakuļ (sajauc, saberž) :) ar krējumu viendabīgā masā, pieliek medu, ievārījumu. Cepumus apmērcē kafijā un kārto traukā kārtām ar biezpiena masu. Liek ledusskapī uz apmēram 3 stundām. Pirms pasniegšanas apkaisa ar kakao.
Komentāri
oma
Jā, Antrai tika! :)
man prieks, ka garšoju, es jau te mazliet uztraucos... bet es jau nekad nevaru sagatavot un domāt- viss ir lieliski! zinu,zinu, pie ārsta jāiet galvu ārstēt! :))))