Cepumi no kama miltiem

Gadu mijā rakstīju, ka veltīju vienu vakaru meklējumiem Igaunijas kulinārajos blogos. Ar google tulkotāja palīdzību meklēju receptes, kurās būtu izmantoti kama milti jeb kā rakstīts uz etiķetes- rupji maltu grauzdētu rudzu, miežu, kviešu un zirņu graudu maisījums. Kā izrādās, igauņi izmanto kama miltus itin plaši- sākot ar pankūkām un beidzot ar šokolādes trifelēm.

Šoreiz cepumi. Recepte atrasta šeit.

Vajadzēs-

1) 400 gr kama miltu,
2) 200 gr rūgušpiena (es izmantoju paštaisīto jogurtu),
3) ~ 230 gr cukura ( šo daudzumu var arī samazināt, ja liekas par saldu),
4) 2 olas,
5) 2 ēdamkarotes kausēta sviesta (es pielēju olīveļļu, jo sviests nebija ledusskapī atrodams),
6) 2 ēdamkarotes kartupeļu miltu,
7) 0,5 tējk. cepampulvera,
8) kanēli, vaniļu, rīvētu citrona miziņu pēc izvēles,
9) es liku arī kaltētas dzērvenes.

Gatavoju no puses minēto sastāvdaļu. Sanāca apmēram kādi 20 cepumiņi.

DARU TĀ

Sajaucu olu ar cukuru, pieberu miltus, jogurtu un visas pārējās sastāvdaļas. Mīkla sanāk mīksta un nedaudz lipīga, lai izliktu uz cepamās pannas, nedaudz saslapinu rokas. Varbūt, ja nevēlas ieapaļu formu, var likt ar karotīti.

Manuprāt, šie ir īsti ikdienas cepumi tādiem kā es, kas zina, ka našķējas un našķēsies, tādēļ meklē nedaudz veselīgākus niekus. Auzu pārslu cepumi, brokastu musli cepumi, tagad arī kama miltu cepumi labi iederas šajā sarakstā. Un, protams, jābūt arī draugos ar nedaudz īpatnējo kama miltu garšu! :) Ja tā patīk, tad viss ir kārtībā. Arī bērni ēda!

Komentāri

Anonīms teica…
kad var aiziet nogaršot? aituņu krūzītē kakao? Vai kā tavām vedeklām būs jānopūlās, lai paķertu uz izbrīnu savus vīrus.
Aija Elliņa teica…
:)))) Aitiņu krūzītē kakao :) Nogaršot jānāk ātri, jo var nepietikt! :)))))

Viņi paši viņas ķers uz izbrīnu, stāstīju taču, ka nesen man puiši sarīvēja sastāvdaļas siļķei kažokā :)
Antra teica…
Vot ik pa laikam uzmetu acis uz kamas miltiem, bet katru reizi nobīstos ka būs par exotisku :) Man patīk viss, izņemot tās zirņu piedevas. Kā tur īsti ir?
Aija Elliņa teica…
Zini, nekādas zirņu garšas jau atsevišķi nejūt... Ja tur ir kas īpatnējs, tad tā ir tāda grauzdējuma, it kā nedaudz riekstu garša, nekas vairāk... :)