Tunča rīsu salāti
Vakar atskanēja zvans no kaimiņienes: ''Mana māsa izvācas no dzīvokļa un met ārā Burdas, vai atnest tev vai izmest?''. Nu nekādā gadījumā neizmest :)!
Paldies kaimiņienei, ieguvu ne tikai dažas labas piegrieztnes, bet arī garšīgas vakariņas šovakar.
Tātad- žurnāls Burda 2008/1. Salāti nosaukti ''Katalonijas salāti ar rīsiem''... lai nu paliek tā Katalonija, bet salāti atbilda visām manām gaidām gan garšas ziņā, gan izskata- nu īsta krāsu terapija!
Vajadzēs (daudzums paredzēts 4 personām)-
1) 200 g rīsu,
2) 100 g zaļo olīvu bez kauliņiem,
3) sarkano papriku (man bija dzeltena),
4) 1 lielu tomātu (es ņēmu ķirštomātiņus),
5) 150 g konservēta tunča,
6) 2-3 marinētus gurķus (es lietoju Spilvas pipargurķīšus),
7) olīveļļu un viena citrona sulu,
8) melno malto piparu u.c. garšvielas (es lietoju Santa Maria Vidusjūras garšaugu maisījumu).
DARU TĀ
Es neievēroju receptē dotās proporcijas, taisu tādu daudzumu, cik paredzēts ēdāju.
Novāru rīsus, ūdenī piemetot klāt buljona kubiņu. Ūdeni noleju, rīsus atdzesēju, bet atstāju nedaudz siltus.
Sagriežu visas sastāvdaļas, savienoju ar rīsiem, pārleju ar olīveļļu (citronu šoreiz nepievienoju). Samaļu melnos piparus un pārberu Vidusjūras garšaugu maisījumu.
Man ļoti garšoja, pamēģiniet arī jūs! :)
Paldies kaimiņienei, ieguvu ne tikai dažas labas piegrieztnes, bet arī garšīgas vakariņas šovakar.
Tātad- žurnāls Burda 2008/1. Salāti nosaukti ''Katalonijas salāti ar rīsiem''... lai nu paliek tā Katalonija, bet salāti atbilda visām manām gaidām gan garšas ziņā, gan izskata- nu īsta krāsu terapija!
Vajadzēs (daudzums paredzēts 4 personām)-
1) 200 g rīsu,
2) 100 g zaļo olīvu bez kauliņiem,
3) sarkano papriku (man bija dzeltena),
4) 1 lielu tomātu (es ņēmu ķirštomātiņus),
5) 150 g konservēta tunča,
6) 2-3 marinētus gurķus (es lietoju Spilvas pipargurķīšus),
7) olīveļļu un viena citrona sulu,
8) melno malto piparu u.c. garšvielas (es lietoju Santa Maria Vidusjūras garšaugu maisījumu).
DARU TĀ
Es neievēroju receptē dotās proporcijas, taisu tādu daudzumu, cik paredzēts ēdāju.
Novāru rīsus, ūdenī piemetot klāt buljona kubiņu. Ūdeni noleju, rīsus atdzesēju, bet atstāju nedaudz siltus.
Sagriežu visas sastāvdaļas, savienoju ar rīsiem, pārleju ar olīveļļu (citronu šoreiz nepievienoju). Samaļu melnos piparus un pārberu Vidusjūras garšaugu maisījumu.
Man ļoti garšoja, pamēģiniet arī jūs! :)
Komentāri
bet paēd gan kaut ko! :)
nu ko darīt ar tiem sīpolu vispār nelietotājiem? :)))))) lai paliek neēduši! Nu uztaisi nākamreiz bez sīpoliem! :)