Riekstu ķirbja krēmzupa ar bekona šķēlītēm


Rudens nāk ar krēmzupām. Ne bēbīšu biezeņzupām, kurās samet visu, ko bērns labprātīgi neēstu, lai iedabūtu viņam to iekšā, bet gardām, sildošām, krēmīgām...kā restorānā! 😊

Tikai dažas sastāvdaļas, katreiz variējamas, garšu nianses neizsmeļamas...

Vajadzēs-

1) riekstu ķirbi,
2) pāris kartupeļus,
3) 2 šalotes sīpolus,
4) saldo krējumu,
5) garšas toni šoreiz piedod kokosriekstu piena un zemesriekstu mērce ''Satey Sauce'' (pirkta Rimi eksotisko ēdienu stendā),
6) ļoti nedaudz- kanēlis un muskatrieksts,
7) dažas vītināta bekona šķelītes,
8) iepriekš vārīts, sasaldēts kaulu buljons, sāls.

Daru tā-
Notīru, nomizoju visus dārzeņus un katlā iekšā. Ieleju nedaudz ūdens un lieku joprojām sasaldētu kaulu buljonu, kad ūdens sāks pamazām vārīties, arī buljons atkusīs. Vāru, kamēr dārzeņi mīksti. Pievienoju nedaudz kanēļa un muskatrieksta, sāli pēc garšas.

Leju klāt saldo krējumu un lielajā virtuves kombaina blendera krūzē iekšā! Pievienoju  mērci. Sakuļu līdz krēmveida konsistencei. Uzmanīgi, mērce ir diezgan asa! Pasniedzu ar uz pannas uzčurkstinātām vītināta bekona šķelītēm...

Lai silti, lai gardi! 


Komentāri