Vafeļu pannā


Kad vecākais dēls ierosināja nopirkt vafeļu pannu, es ar prieku piekritu. Jo man bija plāns. Gribēju cept dažādas sāļās vafeles. 

Panniņa mums tāda pagadījās... ar piedzīvojumu devu. Maximā mūs apkalpoja tik komunikabla un mutīga pārdevēja, ka taisni prieks....tik aizmirsa noņemt drošības uzparikti. Kad atbraucām mājās, secinājām, ka jānodarbojas ar uzlaušanas darbiem. Ņēmām knaibles un apmēram pusstundas laikā bijām nomūķējuši to lietu nost... Secinājām- ne velti TAS darbojas pret lietu zagšanu veikalā, TO ir ārkārtīgi grūti dabūt nost! 

Bet nu par vafelēm. Ļoti patīk, ka varu tajās izmantot visdažādākos miltus, dārzeņus un citas sastāvdaļas. Vafelītes nejūk ārā, nepiedeg. Var ēst kā uzkodas, kā piedevas.


Vajadzēs-

1) kukurūzas miltus, aptuveni glāzi,
2) kartupeļu cieti, aptuveni 2 ēdamkarotes, 
3) sāli, cukuru pēc garšas,
4) aptuveni 1/3 vai vairāk paciņas sviesta,
5) 1 olu,
6) krējumu, pienu, kefīru, paniņas- kas nu ir pieejams, tik daudz, lai izveidotu vidēja biezuma mīklu,
7) dažādas piedevas, pēc iespējām un noskaņojuma- piem., sarīvētu sieru, šķiņķi, desu, olīves u.c.
8) garšvielas pēc izvēles (man šoreiz saldēti pētersīļi un kaltēta piedeva gaļas ēdieniem). 

Daru tā-

Sajaucu visas sastāvdaļas līdz iegūstu vidēji biezu, pankūku mīklai līdzīgu masu. Cepu iepriekš sakarsētā vafeļu pannā.

Šoreiz ēdam ar krējumu. Gards launadziņš. 






Komentāri