Buljona pīrāgi- virtuvē Rihards


Cik jauks ir tas brīdis, kad bērni sāk palīdzēt gatavot ēst! Bet vēl jaukāk, ja kādam ir īpaša interese par rosīšanos virtuvē. Tad  rodas arī savi mīļākie ēdieni. Rihardam patīk cept buljona pīrādziņus. Es parasti veicu visus priekšdarbus.  

Īstenībā šī ir viena laba lieta! Nepieciešama zupas izlase vai ribiņas vai kā nu kurā vietā to sauc. Es vakar atradu tādas veikalā Elvi! 

           
Vajadzēs-

1) man bija pusotrs kilograms ribiņu
2) 2 paciņas kārtainās rauga mīklas (katrā četras plāksnītes mīklas),
3) sāls, garšvielas pēc izvēles, nedaudz čili, sīpols, ķiploks.

Daru tā-

Lieku vārīties ribiņas. Lai sanāktu ne tikai labi pīrādziņi, bet arī teicams buljons, apleju ribiņas ar ūdeni. Sāku vārīt.  Kad vārās, noleju šo ūdeni nost, noskaloju ribiņas un leju jaunu. Tagad gan vāru ribiņas diezgan ilgi un ik pa laikam pārbaudu, vai gaļa nenāk nost no kauliem. Kad tas izdodas, noņemu gaļu no kauliem, bet kauliņus salieku atpakaļ buljonā, lai vārās vēl. Jo ilgāk vārīsies, jo buljons būs vērtīgāks arī mūsu veselībai, ne tikai garšas kārpiņām. Ik pa laikam papildinu katlā ūdeni. Kad buljons būs gatavs, to var sadalīt pa porcijām un sasaldēt. Tad ikdienas steigā to varēs  izmantot dažādu ēdienu ātrā gatavošanā. 


Pa to laiku Rihards ir atkausējis mīklu, sagriezis katru plāksnīti divās daļās. 

Samaļam gaļu, pievienojam sīpolu, ķiploku, sāli, citas garšvielas. Rihards nedaudz parullē katru mīklas gabaliņu, liek iekšā gaļu, veido pīrādziņu. 

Apsmērējam katru ar sakultu olu un- cepeškrāsnī iekšā!


Mums ir 16 buljona pīrāgi, gaļa ir palikusi pāri, ja būs iedvesma, cepsim rīt no rīta plānās pankūkas ar gaļas pildījumu... 

Lai labi garšo! 







Komentāri

Sigita teica…
Par ribiņām. Grūti gan apgalvot, ka visos "Forevers" veikalos žāvētas cūku ribiņas garšo vienādi, bet rakstu cerībā, ka tā ir. Kad gadu atpakaļ paeksperimentēju, nomainot darbu, kurš atradās netālu no "Forevers" (un arī no mājām :-D ), pajautāju kolēģēm, vai kāda tur iepērkas, jo praktiski neviļos "Kunturos", "JS Meistardarbā",pret visu citu izturos rezervēti. Un man vēl šodien ausīs skan vienas teiktais, ka parasti gaļu tur nepērkot, bet nu žāvētās ribiņas gan tur gardas. Pa tiem mēnešiem, kamēr mani tajā pusē saistīja darba attiecības, es ribiņas paguvu nopirkt daudzreiz. Tiešām lieliskas. Tikai vienu vienīgu reizi kaut kas nebija lāgā.
Aija Elliņa teica…
Jā, Sigita, ribiņas, gan kūpinātas, gan svaigas ir plaši un interesanti pielietojamas!