Ērkšķogu un upeņu čatnijs
Savā dārzā vēl taustos, vēroju, kas tajā grib augt, kas ne visai. Lai arī šajā vietā esmu bijusi no pusotra gada vecuma, par savu dārzu es to saucu tikai trešo sezonu. Ar upenēm īsti neveicas, kukaiņi uzbrūk. Atveseļošanas nolūkos vienu upeņu krūmu nogriezu līdz ar zemi. Tad jau redzēs, kas notiks. Ērkšķogu krūmu gan atceros no bērnības, šķiet, ka tam nekas nekaiš. Ceru, ka tā arī paliks.
Lai arī ogu nav pārāk daudz, man pietiek. Šogad atkal taisu čatniju- stipro mērci, ievārījumu, kurā ir viss, gan salds, gan sāļš, gan stirps, gan ass...
Receptes šeit. Un katrs tās var variēt pēc savas patikas.
Ogas samaļu virtuves kombainā un izberžu caur sietu. Manuprāt, miziņas un sēkliņas te neiederas. Tad nosveru to masu, kas iegūta un darbojos ar to.
Ziemā noderēs!
Komentāri
Esmu taisījusi čatniju gan no plūmēm, gan āboliem, kamēr ''pamanīju'' dārzā ērkšķogas un rezultāts ļoti patīk.