Vista ar olu nūdelēm 'Tom kha' mērcē

Šajā karstajā vasarā bieži vien ir grūti nolemt, ko gatavot. Visādas aukstās zupas apnikušas, ilgi pie plīts atrasties arī nav vēlmes. Gribas pamainīt pierastās garšas. Sākumā sastāvdaļas pirku Tom kha zupai, bet gatavošanas gaitā sāku taisīt sautējumu...

Vajadzēs-

1) Vistas fileju, sagrieztu gabaliņos,

2) sīpolu, burkānu, ķiploka daiviņas,

3) cukurzirņu pākstis,

4) kokosriekstu pienu,

5) Tom kha pastu,

6) Santa Maria olu nūdeles.

 
 Daru tā-

Vok pannā apcepu vistas filejas gabaliņus. Citā pannā apcepu sīki sagrieztu sīpolu, sarīvētu burkānu, cukurzirņus un  divas nelielas ķiploka daiviņas (pēc izvēles).

Apceptos dārzeņus lieku vokpannā, pievienoju vienu bundžu kokoriekstu piena un Tom kha pastu. Visu kārtīgi samaisu, ļauju kādu brīdi sautēties. Pašās beigās, turpat vok pannā, lieku olu nūdeles un sautēju, kamēr tās gatavas. 

Lai labi garšo!
 
 
 
 

Komentāri