Kabaču sezonā
Tāds prieks, ja izdodas kaut ko izaudzēt savā 'svētdienas dārzā'! Tur augušais smaržo savādāk kā veikalā pirktais. Gurķīši jau ieskābēti ātrai lietošanai, kabači sāk augt aizvien ātrāk.
Ar visu savu būtību un formu parāda, kad bija padzirdīti (palaistīti), kad mazliet no sausuma cietuši, bet vienalga līdz izaugšanai tikuši.
Ja vasarā ir kabači, tad pamats salātiem jau gatavs. Sarīvēju uz rīves, kas tiem veido spageti izskata formu, apkaisu ar sāli un nedaudz brūnā cukura, apslaku ar olīveļļu un ābolu etiķi. Tālākais jau atkarīgs no noskaņojuma un ledusskapja satura. Cenšos, lai salātos viemēr būtu vēl kāds dārzenis, kāds siers un rieksti vai sēklas.
Šoreiz klāt tomāts, cietais siers un saulespuķu sēkliņas.
Lai labi garšo. Lai labi aug, kas iestādīts! 😉
Komentāri