Sapnis vai īstenība?

Ir lietas, kuras neticami ievelkas... Visu vasaru sapņoju nokļūt Dekoratīvās mākslas un dizaina muzejā, lai apskatītu izstādi ''Art Deco stils - starpkaru perioda mode''.

Šodien bija tā diena, kad notika vairākas jaukas lietas. Mēs ar lielāko bērnu izbraucām divatā nelielā ekskursijā uz Rīgu. Tās ir tādas citiem nozagtas reizes, kad ar kādu no bērniem kaut kur dodamies divatā. Parasti tas ir pēc slimības, kad vēl bērns neiet uz bērnu dārzu, bet jau ir praktiski vesels. :) Un otra jaukā lieta, ka šīs ekskursijas ietvaros apmeklēju arī šo izstādi.

Faktus un informāciju par izstādi var izlasīt šeit- http://www.lnmm.lv/lv/dmdm/info/visit/exhibition/2010/art-deco-style-interwar-period-fashion-design/. Varu tikai piebilst, ja esat plānojuši to apmeklēt, tad steidzieties, jo izstāde būs apskatāma tikai līdz oktobra beigām.

Vispār es pat nevaru aprakstīt tur redzēto. Nesapratu vai tas ir īstenībā vai es sapņoju. :) Mīļās rokdarbnieces, man joprojām nav skaidrs, kā var nošūt visu kleitu ar stikla pērlītēm, cik ilgi šis process ilgtu un cik tas tērps maksātu! Kā izskatījās kādos 20.-30. gados svinību zāle, kura bija pilna ar dāmām, kas visas šādi ģērbušās? :)

Ja jūs interesē mode, tērpi, vēsture, pērles un izšuvumi, aizejiet uz izstādi!

Te tikai neliels ieskats visā krāšņumā un skaistumā, ko šodien redzēju!









Pērlītes, pērlītes, pērlītes...





Un aksesuāri... un uz daža pat uzraksts latviešu valodā! :)



Komentāri

Inese teica…
paldies par info - noteikti jāizbrīvē laiks un jāaiziet :)
Anonīms teica…
Jā, tērpi skaisti, interesanti cik viņi svēra un arī kurpītes izskatās ļoti ērtas un droši vien izskatījās labi jebkurai kājai,šodienas kurpītes ir vairāk orientētas uz jaunām, slaidām un garkājainām.